Mladi

Mladi Talijani iz Trenta na kampu u župi Drvar

Kultura / Flash | 01. 08. 2017. u 09:36 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župa Drvar bit će domaćin skupini mladih Talijana iz grada Trenta, na sjeveru Italije, koji dolaze u pratnji svoga župnika don Lucia Tomasellija.

Svi će biti smješteni u župnoj kući u Drvaru od 1. do 10. kolovoza, a dane će provoditi s mladima iz Drvara u druženju, radnim aktivnostima, molitvi i obilascima prirodnih i povijesnih znamenitosti Bosne i Hercegovine.

Predviđeno je da mladi, među ostalim, u zajedničkoj radnoj akciji očiste zaraslo i devastirano katoličko groblje u Krnjeuši kod Bos. Petrovca, te da posjete Sarajevo i Banju Luku, ali i prirodne ljepote zapadnog dijela Bosne.

Inače, svećenik biskupije Trento, don Lucio Tomaselli od 1995. dolazi s mladima iz svoje župe u Banjolučku biskupiju, i najzaslužniji je za ideju nastanka ''Vinograda Banjolučke biskupije'' u Mahovljanima kod Laktaša koji već više od 10 godina proizvode vrhunsko bijelo misno vino kao i crno vino cabernet sauvignon.

Biskupija Trento je, osim toga, pomagala i druge karitativne projekte Banjolučke biskupije tijekom zadnjih 20 godina koliko traje pobratimstvo ove dvije biskupije.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close