7. svibnja

Mjuzikl "Dobri jarani" stiže i u Kiseljak

Mjuzikl je inspiriran scenarijem dugometražnog filma "Balada o Pišonji i Žugi".
Kultura / Flash | 04. 05. 2022. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Dobri jarani

Mjuzikl ''Dobri jarani'' stiže u Kiseljak u subotu 7. svibnja 2022.

Mjuzikl je inspiriran scenarijem dugometražnog filma "Balada o Pišonji i Žugi". Libreto je pripremila Dubravka Špančić koja potpisuje i režiju mjuzikla u kojem će, također amaterski, glumački glazbeni bend izvesti 22 uspješnice ''Zabranjenog pušenja''.

Radnja se odvija u Sarajevu, u kojem publika upoznaje likove mjuzikla. To je ekipa koja svira u bendu. Oni imaju svoje ljubavi i slave prijateljstvo, a s cilj im je s bendom jednom otići na more, a sve drugo im jednostavno nije važno.

Nastao je u suradnji glumačke sekcije Kulturno – prosvjetnog društva ''Sloga'' iz Pakraca i benda ''Zabranjeno pušenje''.

U dramskom dijelu ovog mjuzikla, nastoji se predočiti život mladih sa socijalno društvenih margina velikog grada, koji streme zajedničkom cilju i njegovanju istinskog prijateljstva. Takav život je protkan i životnim izazovima i problemima, od droge, kriminala, ljubavi i rastanaka do nacionalnih i etničkih razlika pa dramski tekst podrazumijeva psovke. Scenski se prikazuje nekoliko nasilnih scena, tako da ovaj komad ni u kom slučaju nije namijenjen djeci.

Mjzikl ''Dobri jarani'' bit će prikazan u izložbenoom paviljonu Srednje škole a počinje u 20 sati. Ulaz je besplatan!

 

Kopirati
Drag cursor here to close