Pijanistica

Mateja Milićević iz Širokog: Talentirana glazbenica s impresivnim životopisom

Kultura / Flash | 26. 04. 2016. u 20:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mateja Milićević (23) iz Ljutog Doca (Široki Brijeg) je talentirana glazbenica i prvostupnik Muzikologije, piše Moja.ba.

U svojoj karijeri je kao pijanistica nastupila od BiH do Austrije, a svoje znanje danas prenosi najmlađima radeći kao nastavnica u Glazbenoj školi. Talent, trud, konstantni rad i učenje zaslužni su za Matejin impresivni životopis.

Mateja kaže kako je rođena s ljubavi prema glazbi. Rekla kako je prvi nastup imala s osam godina.

''Pošto dolazim iz glazbene obitelji (mama je profesor Glazbene kulture) jednostavno je razumljivo da sam nekako povukla žicu od nje i zapravo je ona ta koja je usadila klicu koju je kasnije vremenom i uzgajala, a mogu reći da to radi i dan danas. Moji prvi glazbeni koraci su uslijedili sa šest godina kad sam prvi put počela vježbati , a prvi javni nastup sam imala s osam godina u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu gdje sam nastupila sa J. S. Bachovom Malom skladbom za klavir (Menuet). Računajući moj obrazovni tijek prvo Osnovnu, potom Srednju glazbenu školu i na kraju Muzičku akademiju, profesionalno se bavim klavirom već petnaest godina, a planiram nastaviti i čitav svoj život”, rekla je Mateja.

Više pročitajte ovdje

Kopirati
Drag cursor here to close