Ratna događanja

Matej Vidović iz Tomislavgrada jedan je od malobrojnih autora videoigara u BiH

Sve je počelo u kolovozu 2022. godine u njegovoj radnoj sobi u kojoj sam osnovao studio “Secret Studio”. Igra se zove “Forgiveness”.
Kultura / Flash | 20. 02. 2024. u 16:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Matej Vidović je mladić iz Tomislavgrada, gdje je rođen i odrastao, gdje živi i radi, a mnogi ga poznaju kao samozatajnog susjeda i konobara iz Gradske kavane u Tomislavgradu, pa smo i mi, sasvim slučajno, saznali čime se Matej bavi, što radi u kasnim noćnim satima u svojoj sobi, u kojoj se u svako doba noći vidi svjetlo.

“Od djetinjstva sam bio zainteresiran za svijet gaminga, a prije četiri godine sam počeo sa svojim YouTube kanalom “Extra Games” gdje snimam videe o igricama i uživo ih projiciram na svome YouTube kanalu sa svojim pratiteljima. Baveći se ovim poslom imao sam ideju da se i sam okušam u kreiranju i izradi videoigara. Ideja o igricama se pretvorila u želju i motivaciju i tako sam prije dvije godine odlučio početi rad na vlastitoj video igri”, započinje svoju priču za Tomislavnews Matej.

“Sve je počelo u kolovozu 2022. godine u mojoj radnoj sobi u kojoj sam osnovao studio “Secret Studio”. Igra se zove “Forgiveness” koja prati glavnog protagonista Ben-a koji se nakon teškog razvoda od žene Emme odluči na povratak u rodnu kuću kod majke Amande. Po dolasku u kuću, Ben uviđa da stvari nisu onakve kakve su bile, pa počinje istraživati kuću. Obilazeći prostorije kuće, Ben iskusi mnoge paranormalne aktivnosti, te se zabrine za majku koju želi pronaći, nadajući se da je još uvijek živa. Ben ubrzo otkriva da majka nažalost više nije živa, a uz pomoć ostavljenih poruka od njezinog susjeda Ivana otkriva kakvo se zlo krije u tajnom prolazu ispod kuće. Htijući doznati što se dogodilo u kući Ben ulazi u tajni tunel u kojemu mora proći kroz gomilu zombija da bi otkrio istinu. Priča nadalje prikazuje Benovu ženu Emmu koja ga odluči potražiti u staroj majčinoj kući. Emma je pozvala policiju koja je pretražila kuću i tunel. Iako je poduzeta obimna policijska istraga tijelo Bena nikada nije bilo pronađeno”, ukratko Matej iznosi sadržaj videoigre.

Matej dodaje da je žanr igrice preživljavanja,  horor u prvom licu, s radnjom smještenom u 1985 godine u Londonu. Zahvalan je bratu Tomislav koji je posudio glas glavnom protagonistu igrice Ben-u.

“Ovo mi je bilo lijepo životno iskustvo u kojem sam uživao i ne mislim prestati s kreiranjem i izradom videoigara, već je u pripremi nova igra koju planiram uskoro završiti!”, kazao nam je na kraju ovoga kratkog predstavljanja Matej Vidović, najmlađi od četvorice braće Vidović, koji je odlučio ostati živjeti u Tomislavgradu, dok su trojica starije braće potražila i našla posao izvan Tomislavgrada.

Videoigrica za PC službeno izlazi na Steam platformi u utorak, 20. veljače, 2024. godine, a oni koji žele mogu pogledati trailer igrice na Matejovom YouTube kanalu.

Video: Forgiveness Official Trailer (4K)
Kopirati
Drag cursor here to close