Novi mandat

Ljerka Ostojić izabrana u Glavni odbor Matice Hrvatske

Predsjednica Matice hrvatske Mostar, akademkinja Ljerka Ostojić, tom je prigodom izabrana za članicu Glavnoga odbora u još jednome mandatu.
Kultura / Flash | 09. 11. 2021. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zagrebu je prošloga vikenda održana Glavna izborna skupština Matice hrvatske. Za predsjednika MH u novome, četverogodišnjem mandatu, izabran je Miro Gavran, koji je pobijedio protukandidata i dosadašnjeg predsjednika MH, prof. dr. Stipu Boticu.

Predsjednica Matice hrvatske Mostar, akademkinja Ljerka Ostojić, tom je prigodom izabrana za članicu Glavnoga odbora u još jednome mandatu i to s najviše osvojenih glasova među kandidatima s popisa ogranaka, čime je još jednom potvrđeno kako su rad i kvaliteta Matičina ogranka u Mostaru itekako prepoznati i nagrađeni.

Akademkinja Ostojić uputila je čestitku novoizabranome predsjedniku MH Miri Gavranu, u kojoj, između ostaloga, stoji:

''U ovim izazovnim vremenima velik i odgovoran zadatak stavljen je pred Vas – kormilariti Matičinim brodom koji uskoro uplovljava u svoju 180. obljetnicu.
Ova dužnost predstavlja i čast i odgovornost, no ne sumnjamo da ćete u svakome trenutku imati primjeren odgovor svakoj situaciji i svakome izazovu.
Mi, u mostarskome Ogranku, ponosni smo i na činjenicu da u sklopu Dana Matice – Mostarskoga proljeća, već nekoliko godina imamo i Dane Mire Gavrana. S Vašom novom dužnošću, vjerujemo da ćemo ovu suradnju učvrstiti i proširiti. Za nova obzorja hrvatske kulture i umjetnosti u Mostaru, u Hercegovini i Bosni i Hercegovini. Još jedanput iskrene čestitke u moje osobno ime, uime Predsjedništva MH u Mostaru i njezina članstva, i mnogo zdravlja i uspjeha u godinama koje slijede na kormilu Matičina broda''.

Kopirati
Drag cursor here to close