Kulturna manifestacija

'Livanjsko kulturno ljeto' otvaraju klapa Iskon i Livanjske mažoretkinje

U sklopu manifestacije predviđena je i smotra folklora "Kad zapivam niz livanjsku stranu" te izvođenje predstave teatara Rugantino iz Zagreba "Kronika seoske ljubavi".
Kultura / Flash | 20. 07. 2022. u 18:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:FENA /  Livanjsko kulturno ljeto otvaraju klapa Iskon i Livanjske mažoretkinje

U organizaciji Grada Livna i livanjske Turističke zajednice, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Darka Čondrića u nedjelju, 24. srpnja, u Gradskom parku u Livnu otvara se tradicionalna manifestacija pod nazivom "10. Livanjsko kulturno ljeto 2022." koja će trajati do 7. kolovoza.

Kako su najavili organizatori, na otvaranju će nastupiti klapa Iskon i Livanjske mažoretkinje.

Program se nastavlja 25. i 26. srpnja koncertom glazbenih škola iz Livna i Mostara te 28. i 29. srpnja predstavama Kluba kulture Libuša-  Ljubuški "Naoposum ili naopako", tj. Produkcije Z iz Splita "Mudra glava malog mrava".

U sklopu manifestacije predviđena je i smotra folklora "Kad zapivam niz livanjsku stranu" te izvođenje predstave teatara Rugantino iz Zagreba "Kronika seoske ljubavi".

Organizatori nisu zaboravili ni najmlađe pa će tako za njih biti organizirano prikazivanje filma "Kako je Gru postao Gru".

Nadalje, Centar za životnu sredinu iz Banjaluke prezentirat će 2. kolovoza projekt "Vratit će se Ždralovi" a istog dana bit će upriličeno prikazivanje dokumentarnog filma "Ovo je naša kuća".

Dan kasnije, Ornitološko društvo Naše ptice iz Sarajeva priredit će izložbu fotografija "Kraška polja", dok je za 3. kolovoza planirana izložba u organizaciji Franjevačkog muzeja i galerije Gorica "Grad sira i meda".

Domaća kazališna scena Cleuna koja djeluje u sastavu HKUD Dinara 5. kolovoza priređuje predstavu "Ugledni gost", a MK 'Vukovi' 6. kolovoza organiziraju "Moto defile" ulicama grada.

Manifestacija se zatvara 7. kolovoza prigodnim programom.

Kopirati
Drag cursor here to close