Pred vijećnicima

Kulturne ustanove Mostara šire djelatnosti - Kosača kao muzej...

Proširenje djelatnosti uz Narodno pozorište Mostar zatražili su i iz ustanove Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača na djelatnost muzeja.
Kultura / Flash | 07. 07. 2023. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem efikasnijeg rada i korištenja svih postojećih kapaciteta ustanove Narodno pozorište Mostar, Upravni odbor i menadžment ove ustanove zatražili su proširenje djelatnosti ustanove koje će poboljšati rad i obogatiti ponudu Narodnog pozorišta Mostar.

Odjel za društvene djelatnosti Grada Mostara je razmotrio tekst Odluke o proširenju djelatnosti ustanove Narodno pozorište Mostar i mišljenja je da je ista u skladu sa odredbama zakona i drugim propisima kojima je uređena oblast kulture, te predlaže da se donese odluka kao u prijedlogu.

S obzirom da Grad Mostar dijeli osnivačka prava u Narodnom pozorištu sa Hercegovačko-neretvanskom županijom u jednakim omjerima, suglasnost na Odluku Upravnog vijeća treba dati i Županija.

Djelatnost ustanove Narodno pozorište Mostar, uz proširenje djelatnosti iz prethodnog člana, sada su dodalo Ostalu izdavačku djelatnost, djelatnost prikazivanja filmova, izvođačku umjetnost, pomoćnu djelatnost u izvođačkoj umjetnosti i umjetničko stvaralaštvo.

Proširenje djelatnosti zatražili su i iz ustanove Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača Mostar na djelatnost muzeja.

Odluke su to koje će se naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća u Mostaru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close