Zatvaranje manifestacije

Književnici iz BiH na zatvaranju manifestacije "Bagdad, glavni grad arapske kulture''

Kultura / Flash | 12. 02. 2014. u 15:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo kulture Vlade Iraka pozvalo je književnike Sabahudina Hadžialića (Sarajevo) i Žarka Milenića (Brčko) iz BiH da nazoče ceremoniji zatvaranja Manifestacije "Bagdad, glavni grad arapske kulture 2013.", koja će biti održana od 19. do 23. veljači u Bagdadu, Irak.

Oba bh. autora su već prevođena na arapski jezik, a književnik Sabahudin Hadžialić je imao i predstavljanje poezije u prvom iračkom časopisu na engleskom jeziku "Iraq Literary review", dok je bio i jedan od recenzenata knjige "Ishtar's songs: Iraqi poetry since 1970", u izdanju Plain View Press.

Književnik Žarko Milenić je glavni i odgovorni urednik časopisa za književnost i kulturu "Riječ" iz Brčkog i online magazina "Orin" i predsjednik Književnog kluba Brčko distrikt BiH, dok je književnik Sabahudin Hadžialić u statusu istaknutog samostalnog umjetnika u Kantonu Sarajevo i freelance glavni i odgovorni urednik "Diogen pro kultura magazina" i MaxMinus magazina.

Književnici su članovi Društva pisaca BiH i Društva novinara BiH, dok je književnik Sabahudin Hadžialić član i Udruženja književnika Srbije, Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 i Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, a Žarko Milenić i Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva dramskih umjetnika, priopćeno je iz "Diogen pro kultura magazina".

Kopirati
Drag cursor here to close