HKZ Troplet

Troplet poziva na zanimljiv književni susret

Svake godine, Troplet u suradnji sa školom jednog od pobjednika natječaja priredi književni susret na kome se predstavi Zbornik radova, najbolji autori pročitaju svoje radove te se dodijele nagrade i pohvalnice.
Kultura / Flash | 09. 11. 2021. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKZ Troplet svake godine, prigodom svetkovine sv. Josipa, svoga nebeskog zaštitnika,  raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad na hrvatskome jeziku za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovogodišnje teme literarnih radova su bile: Susresti prijatelja za osnovne škole, a za srednje škole Snaga susreta.

Uvijek pristigne velik broj radova te prosudbeno povjerenstvo izvrši izbor najboljih. Po pet najboljih uradaka iz obje kategorije dobiju pohvalnice a po tri najbolja i novčane nagrade (po tri u obje kategorije). Uz to, HKZ Troplet tiska prigodni Zbornik u kojem se objave svi radovi koji zadovoljavaju uvjete natječaja.

Svake godine, Troplet u suradnji sa školom jednog od pobjednika natječaja priredi književni susret na kome se predstavi Zbornik radova, najbolji autori pročitaju svoje radove te se dodijele nagrade i pohvalnice. Cijela priredba bude popraćena kulturno-umjetničkim programom u izvedbi učenika škole domaćina.

Ove godine, književni susret i predstavljanje zbornika ''Na susret pozvani'' priređuje se u Posušju, u suradnji s Gimnazijom fra Grge Martića. Književni susret će se održati u gradskoj kinodvorani, u srijedu, 10. studenoga u 12 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close