Uređenje

JU Radimlja se priprema za nadolazeću sezonu

Utrošena sredstva rezultat su projekta ''Pejzažno uređenje nekropole Radimlja'' koja su financirana od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta.
Kultura / Flash | 04. 02. 2021. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova Radimlja u suradnji s Federalnim ministarstvom kulture i sporta se aktivno priprema za sezonu koja slijedi. Nakon renovacije unutarnjega objekta, odlučili su se na pejzažno uređenje nekropole.

Direktorica JU Radimlja Maja Lopin naglasila je kako je cilj stvaranje samoodrživog spomenika kroz provedene aktivnosti koje uključuju aktiviranje vodovodne mreže, sadnju lavande te ograđivanje preostalog dijela nekropole koja se nalazi na lijevoj strani magistralnog puta Mostar-Stolac.

''Odlučili smo dugoročno raditi na ideji održivosti, a prvi korak u tome nam je investicija u aktiviranje vlastite vodovodne mreže čime smanjujemo troškove vode. Drugi korak je proizvodnja suvenira iz vlastitih nasada lavande, a u budućnosti ćemo nastojati raditi na postavljanju solarnih panela na objektu info centra. Sadnice lavande i teren su pripremljeni za kultiviranje, a prema preporukama agronoma sadnja će se održati početkom ožujka uz glavnu prometnicu u dužini od 250 m'', rekla je Lopin.

Iz JU Radimlja navode kako je razlog uređenje eksterijera i pandemija COVID-19 zbog koje je smanjen promet za 80% te se nadaju boljoj nadolazećoj sezoni.

Utrošena sredstva rezultat su projekta ''Pejzažno uređenje nekropole Radimlja'' koja su financirana od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close