Obogaćen sadržaj

Osposobljen poligon za najmlađe posjetitelje nekropole Radimlja

Uz igru su tiskali i dvojezičnu bojanku (hrvatski i engleski jezik) edukativnog karaktera sa ilustriranim motivima kulturno-povijesnih spomenika općine Stolac.
Kultura / Flash | 14. 05. 2020. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Stolac / Poligon za najmlađe posjetitelje Radimlje

Javna ustanova Radimlja u suradnji s općinom Stolac posljednjih godina kontinuirano radi na turističkoj promociji ovoga kraja, kako prema domaćem tako i prema stranom tržištu. Ustanova i ove godine spremno očekuje svoje goste. Svoje sadržaje obogatili su i prilagodili ponudom za najmlađe posjetitelje.

U suradnji sa Međunarodnim aerodromom “Sarajevo” uspješno su realizirali projekt 'Mali čuvari kulturnog naslijeđa', priopćeno je u srijedu iz Općine Stolac.

Projektom je osposobljen dječji poligon sa popratnim edukativnim didaktičkim sadržajima u svrhu zabave, edukacije te je tako ostvaren još jedan dodatni sadržaj za najmlađe posjetitelje nekropole stećaka Radimlja.

Radi se o mini nekropoli sa postavkom najpoznatijih stećaka proizvedenih na dječjoj visini koji su vjerna kopija stećaka sa Radimlje, dimenzija umanjenih za 3 puta.

Uz igru su tiskali i dvojezičnu bojanku (hrvatski i engleski jezik) edukativnog karaktera sa ilustriranim motivima kulturno-povijesnih spomenika općine Stolac.

Kako su jedan od organizatora i srednjovjekovnog sajma Stolačka tarča nabavili su i dva kostima sa srednjovjekovnim elementima koji su namijenjeni turističkim vodičima za interpretacijsko vođenje izleta po Stocu.

''Nadamo se da će ovakav moderan pristup turističkoj djelatnosti oživjeti i brojne druge znamenitosti naše općine'', priopćeno je iz Općine Stolac.

Kopirati
Drag cursor here to close