Izložba

''Sjećanja koja blijede'' u Mostaru

Imao je do sada tri samostalne izložbe, a sudjelovao je na nekoliko kolektivnih izložbi te sudjelovao u radu brojnih likovnih kolonija na području BiH, Srbije i Hrvatske.
Kultura / Flash | 06. 02. 2023. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba pod nazivom „Sjećanja koja blijede“, autora Almira Šehića, biće svečano otvorena u mostarskom Centru za kulturu u četvrtak 9. veljače u 19.00.

Šehić je rođen 1980 u Doboju, danas živi u Travniku, a na mostarskom Univerzitetu Džemal Bijedić je 2014. godine stekao diplomu profesora likovne kulture. Imao je do sada tri samostalne izložbe, a sudjelovao je na nekoliko kolektivnih izložbi te sudjelovao u radu brojnih likovnih kolonija na području BiH, Srbije i Hrvatske.

Sam naziv izložbe “Sjećanja koja blijede“ upućuje na sadržajnu dimenziju izložaka, slika, artefakata, objekata i instalacija.

''Koliko god nam se činilo da je djelovanje Almira Šehića određeno složenim procesima duboke kontemplacije, u isto vrijeme  njegov umjetnički čin svjedoči konkretnoj angažiranosati. Radovi koje će predstaviti mostarskoj publici u nama možda mogu izazvati neugodu ali u svakom slučaju nas potiču da se unesemo u njihovu suštinu, te da pokušamo odgonetnuti nagovještenu poruku.

Ova izložba  ukazuje na probuđenog pojedinca, intelektualca i umjetnika koji pokušava razumijeti savremeni trenutak u kome živi i ima potrebu iskazati  svoj kritički stav o njemu, detektirati njegovu suštinu'', navodi se u priopćenju Centra za kulturu.

Kopirati
Drag cursor here to close