Manifestacija 'Dani obrane Livna'

Izložba '30/30': Predstavljena vrhunska dijela iz fundusa Franjevačkog muzeja

''Za izložbu je iz bogatog fundusa izabran po jedan rad iz svake godine rada Galerije, odnosno 30 radova za 30 godina''
Kultura / Flash | 17. 04. 2021. u 11:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FENA/Mario Lončar / Predstavljena vrhunska dijela iz fundusa Franjevačkog muzeja

U sklopu manifestacije "Dani obrane Livna" i 29. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja u petak je u prostorijama Franjevačkog muzeja i galerije Gorica u Livnu otvorena izložba pod nazivom "30/30" koja je priređena u suradnji s Franjevačkim muzejom i galerijom Široki Brijeg.

Riječ je o nastavku uspješne dugogodišnje suradnje dvaju muzeja kojima je 2020. godina bila jubilarna godina, kazala je za Fenu Željka Markov ispred Franjevačkog muzeja i galerije Gorica.

Naglasila je kako je upravo ovom izložbom Franjevački muzej Široki Brijeg proslavio svojih 30 godina postojanja i rada.

''Za izložbu je iz bogatog fundusa izabran po jedan rad iz svake godine rada Galerije, odnosno 30 radova za 30 godina'' - kazala je Markov.

Na otvaranju izložbe posjetiteljima su se obratili ravnateljica Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Dražena Džeko i Josip Mijić, jedan od autora izložbe koji je publici predstavio koncept postava kao i tridesetogodišnje djelovanje Galerije u Širokom Brijegu.

''S obzirom na trenutno stanje i epidemiološke mjere Livnjaci su uz glazbeni program Lade Džaje, Miše Garića i uz predstavljena vrhunska djela Vlahe Bukovca, Mencija Clementa Crnčića, Miroslava Šuteja, Julija Knifera, Alberta Kinerta, Vasilija Josipa Jordana, Zlatka Kesera, Vanje Radauš, Nikole Vučkovića, Ante Kajinića, Ilije Skočibušića, Marija Šunjića i drugih, za tren zaboravili na aktualne prilike'' - istaknula je Markov.

Izložba, koju je otvorio livanjski gradonačelnik Darko Čondrić, bit će bit će otvorena do 20. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close