Forum

Institucije i pojedinci podržali mostarsku kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture

Kultura / Flash | 16. 05. 2017. u 10:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Institucije, pojedinci, udruge i ustanove iz oblasti kulture Mostara podržavaju kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

Grad Mostar je, na Forumu o mogućoj kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture, koji je održan u ponedjeljak 15.05.2017. u HDHS Kosača; dobio podršku u pristupanju ovome projektu.

Forum je okupio sve relevantne institucije, pojedince, udruženja i ustanove iz oblasti kulture Grada Mostara.

U dvosatnoj raspravi, uz prezentaciju osnovnih informacija o kandidaturi; izneseni su korisni prijedlozi, stavovi i sugestije. Dana je podrška ovome procesu i aktivnostima koje Grad Mostar, u okviru svih segmenata kulturnog djelovanja, treba poduzeti kod ostvarivanja kandidature.

Ovaj grandiozni kulturni projekt, prema zaključcima Foruma, iznimna je prilika Mostaru, kroz kulturu unaprijediti svoje okružje u svim aspektima gradskog življenja.

Forumu je nazočilo 87 sudionika iz cijeloga Mostara koji su aktivnom raspravom otvorili više aspekata kandidature Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine. Krajem 2017. će biti objavljen poziv za prijavu gradova-kandidata za prestižnu titulu „Europske prijestolnice kulture 2024. godine", a svoje kandidature moći će podnijeti i gradovi iz Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close