Putovanje

Hrvatsko proljeće seli u Kiseljak

Kultura / Flash | 16. 05. 2017. u 12:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bogatstvo manifestacije "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" osim ponude kulturnih sadržaja u malim sredinama gdje kultura uglavnom ne postoji, je u tome što sadržaj hrvatskih institucija nudi i u mjestima gdje su Hrvati manjina. Na ovaj način doprinosi očuvanju identiteta i hrvatskog jezika, navodi se u priopćenju.

Tako je protekloga vikenda Gradsko kazalište mladih iz Viteza izvelo dvije predstave u sklopu projekta. Sa "Šmizlama", nagrađivanom predstavom koja je izvođena po cijeloj regiji, oduševili su publiku u Zenici gdje su nastupili u Hrvatskom domu "Kralj Tomislav".

Ondašnja, danas malobrojna ali organizirana zajednica Hrvata, na čelu s Gradskim HZD BIH odborom, Napretkom, župnim uredima, rado se odazvala i podržala projekt iskazavši zahvalnost što je i Zenica po prvi put ove godine uključena u isti. Dan poslije isto je kazalište nastupilo u Tomislavgradu s predstavom "Lude sedamdesete". Tako je gradska galerija Kulturno-informativnog centra u Tomislavgradu postala tek treće mjesto gdje je ova zanimljiva komedija izvedena.

U nastavku programa u Kiseljaku će nastupiti zagrebačko kazalište Erato, točnije poznati hrvatski kazališni i filmski glumac Duško Valentić koji će u Hrvatskom domu upriličite "Najbolje godine Đuke Begovića".

Ulaz na predstavu je besplatan a održat će se ovoga petka, 19. svibnja u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close