Poziv na Forum

Građani imaju priliku reći što misle o Mostaru kao europskoj prijestolnici kulture

Djelatnici kulture žele sugrađanima predstaviti projekt Europske prijestolnice kulture i vidjeti što oni žele poboljšati u Mostaru
Kultura / Flash | 21. 12. 2017. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

U petak 22. prosinca organizira se Forum, koji želi čuti što građani Mostara žele od kulturnog života Grada.

Naime, na prvom sastanku Foruma ''Mostar Europska prijestolnica kulture 2024'' koji je održan 15. svibnja 2017. godine, stotinjak nazočnih mostarskih umjetnika i djelatnika u kulturi bili su jedinstveni u stavu kako je projekt kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, iznimna prilika Mostaru kroz kulturu unaprijediti sve aspekte gradskog življenja.

Vođen zaključcima Foruma Gradonačelnik Mostara je, nakon sastanka s političkim strankama Mostara i jednoglasne podrške ovome projektu, donio službenu Odluku o kandidaturi Mostara za EPK 2024 godine.

''Za izradu aplikacije imamo nešto manje od godinu dana a ukoliko budemo uspješni čeka nas pet godina rada kako bi naš grad postao Europska prijestolnica kulture. Ne zavaravamo se, mnogo je rada ispred nas, ovo je projekt u kojem se očekuje sudjelovanje svih njegovih stanovnika i pozitivni efekti projekta se kroz kulturu trebaju reflektirati na cjelokupnu populaciju grada i na sve segmente gradskog života. Upravo zato želimo našim sugrađanima predstaviti projekt Europske prijestolnice kulture i vidjeti što oni žele poboljšati u Mostaru i što misle o samoj kandidaturi grada za ovu prestižnu titulu'', poručili su u prioćenju iz ovog Foruma.

U petak, 22.12.2017. djelatnici Kulture planiraju okupiti Forum na Šetalištu i u interakciji s građanima kroz razgovor i promotivni materijal koji će dijeliti, saznati odgovore na ta pitanja.

''Molimo Vas da dođete u petak 22.12.2017. u 11.00 sati na Šetalište (preko puta Gradskog parka) kako bismo pozitivnu energiju koja nas vodi od početka ovoga projekta podijelili s našim sugrađanima!'', poručeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close