Sarajevo

Glavna izborna skupština HKD Napredak održat će se 14. listopada

Naglašeno je kako će biti i prigoda da se čuje glas o tome koje su aktivnosti i planovi u budućem radu podružnica, ali i koje su poteškoće.
Kultura / Flash | 25. 09. 2023. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod predsjedanjem predsjednika HKD Napredak dr. sc. Nikole Čiče, u Sarajevu je u prostorijama Središnje uprave, u subotu 23. rujna 2023. godine održana XXVII. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", javlja Hrvatski Medijski Servis.

Nakon usvajanja dnevnog reda XXVII. sjednice usvojen je zapisnik sa XXVI. sjednice Središnje uprave. Članicama i članovima Središnju uprave prezentirana je i Informacija o realizaciji Zaključaka i Odluka donesenih na prošloj sjednici Središnje uprave održanoj 16. 9. 2023. u Busovači.

Jedna od glavnih tema sjednice, o kojoj je nazočne izvijestio predsjednik dr. Čiča, bila je predstojeća 70. Glavna izborno-izvještajna Skupština HKD Napredak koja se Odlukom Središnje uprave, treba održati u Sarajevu u subotu, 14. listopada 2023. godine.

Inače, na Skupštini će se pored izbora predsjednika birati i novi dopredsjednici, članovi Središnje uprave, članovi Nadzornog i Stegovnog suda te razmatrati izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te izvješća podružnica i udruga.

Naglašeno je kako će biti i prigoda da se čuje glas o tome koje su aktivnosti i planovi u budućem radu podružnica, ali i koje su poteškoće, te da se razmjenu iskustva i čuju prijedlozi kako na još višu razinu podići kako međusobnu suradnju podružnica iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Austrije, Njemačke, Sjeverne Amerike i kako Središnja uprava društva može u tome sa svoje strane još više sudjelovati i pomoći.

Dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka, predsjednik Povjerenstva za podružnice, udruge, klubove, zaklade i članstvo, nazočne je upoznao kako je zaprimljeno novih 450 zahtjeva za izradu novih jedinstvenih članskih iskaznica i to od sljedećih podružnica/udruga: Makarska, Hamburg, Ljubuški, Osijek, Busovača, Mostar, Teniski klub Zenica, Biciklistički klub Travnik, Boćarski klub Sarajevo, Zenica, NK SAŠK 1910 Sarajevo, Šahovski klub Sarajevo, Knin, Kreševo, Kiseljak, Zagreb, Tomislavgrad, Odžak i Kiseljak. Zaključno s 22. 9. 2023, računajući i ove neizrađene iskaznice u jedinstvenom registru članstva Hrvatskog kulturnog društva Napredak upisano je ukupno 5452 članica i članova.

O aktivnostima Povjerenstva za gospodarstvo i sa Zapisnikom sa sjednice Povjerenstva održane u srijedu 20. 9. 2023. u Sarajevu, a koja je održana sa ciljem provedbe Odluke sa 69. Glavne izvještajne Skupštine HKD Napredak, održane 26. 11. 2022 godine u Zagrebu, nazočne je upoznao dopredsjednik HKD Napredak, Josip Križanović, predsjednik Povjerenstva.

Na kraju sjednice, predsjednik HKD Napredak podružnica Novi Travnik Blagun Lovrinović uručio je Zahvalnicu Središnjoj upravi HKD Napredak, kao srebrenom sponzoru, za višegodišnju potporu Međunarodnom festivalu dječje glazbe "Dok teče Lašva", a koju je u ime Središnje uprave primio predsjednik dr. Nikola Čiča.

Kopirati
Drag cursor here to close