Čestitke

GKM Vitez i “Šmizle” najbolji na festivalu “Aplauz fest 05”

Kultura / Flash | 08. 04. 2015. u 06:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko kazalište mladih Vitez osvojilo je nagradu publike za najbolju predstavu na festivalu "Aplauz fest 05", koji okuplja ponajbolje kazališne skupine u BiH. Mladi glumci iz Viteza ponovno su blistali te ostavili snažan utisak na publiku, a vrijedi naglasiti kako su s ovu nagradu podijelili s predstavom "Malo morgen", koja je rađena u kooprodukciji Slu teatra i DIS teatra iz Banja Luke.

''Žaliti mogu svi koji nisu prisustvovali otvarajućoj predstavi GKM Vitez “Šmizle- ženski bend. Oni koji su ipak došli, iz teatra su mogli izaći zadovoljni, jer je riječ o izuzetno duhovitoj i zreloj predstavi sa snažnom feminističkom notom i, za jedno amatersko kazalište iz Bosne i Hercegovine, veoma talentiranim i usklađenim ansamblom, koji na gostovanja ide bez ekipe iza scene, što njihovu izvedbu čini još impresivnijom”, bile su prve kritike nakon odigrane predstave na otvaranju ovogodišnjeg Aplauz festa.

Na festivalu su, uz kazalištarce iz Viteza, nastupili Amatersko pozorište "Neretva" s predstavom "Ne igraj na Engleze", Dramska scena SPKD "Prosvjete" Prnjavor i predstava "Prvi put", zatim DIS-pozorište mladih Banja Luka i predstava "Probudi se", Draft teatar iz Tuzle s predstavom "Pozorišna proba", SLU teatar i DIS teatar s predstavom "Malo morgen", te Pozorište "Promena" iz Novog Sada s predstavom "Kokoška".

“Ansambl Gradskog kazališta mladih blistao je na banjalučkoj sceni. Odlična predstava za otvaranje festivala koji je posvećen obilježavanju Svjetskog dana kazališta. Razigrani, s ogromnom energijom koja isijava sa scene mlade glumice i glumac dočarali su nam suvremenu komediju “Šmizle-Ženski bend”. Banjalučka publika je s oduševljenjem prihvatila ovu predstavu što se vidjelo po dugotrajnom, gromoglasnom pljesku i visokoj prosječnoj ocjeni predstave 4,86, koju je ostvarila i predstava "Malo morgen", te su ove dvije predstave podijelile glavnu nagradu, nagradu publike za najbolju predstavu. Žiri Festivala dodijelio je Ivoni Matošević nagradu za najbolju glumačku kreaciju večeri. Festival je okupio odlične glumačke ansamble, kao i predstave. Posjeta publike je bila odlična, te s nestrpljenjem iščekujemo festival naredne godine”, kazao je Novica Bogdanović, direktor festivala “Aplauz fest” Banja Luka.

Vrijedi naglasiti kako je ocjenjivački sud svaku večer festivala dodijelio nagradu za glumačko ostvarenje, a jedina skupna nagrada bila je nagrada publike koja je pripala GKM Vitez i kooprodukciji SLU teatra i DIS teatra.

"Jako sam sretna da je moj, ali i rad cijele naše grupe prepoznat na ovom jako kvalitetnom festivalu. Veselimo se svakom novom igranju i jedva čekamo nastup na festivalu u Konjicu, sredinom travnja. Naravno, ovim putem se želim zahvaliti i našim domaćinima u Banja Luci na gostoprimstvu", kazala je Ivona Matošević, glumica GKM Vitez, koja je dobila i nagradu za glumačko ostvarenje.

"Ponosan sam na naše glumce, kao i na novu iznimno vrijednu nagradu, koja je na neki način potvrdila vrijednost glumačke postave u predstavi Šmizle. Iza ove nagrade stoji mukotrpan i kontinuiran rad, koji je publika honorirala visokom ocjenom i dala nam motiva da još gorljivije radimo i stvaramo u narednom periodu. Uvjeren sam kako počinje na naplatu dolaziti naš "tihi", ali ogroman rad u proteklih pola godine i siguran sam kako će vrlo skoro u Vitez stići nove nagrade. Ovdje moram, uz ansambl predstave, posebno spomenuti i našeg Brunu Grebenara, koji je režirao predstavu i sve vrijeme radio s ekipom koja glumi u ovoj predstavi", kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Sljedeće igranje predstave “Šmizle” publika će imati priliku pogledati u Žepču, 10. travnja s početkom u 20 sati, kada GKM Vitez gostuje u sklopu programa “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”.

Kopirati
Drag cursor here to close