Promocija kulture i turizma

''Ganganet'' virtualno promovira kulturu Hercegovine

U tijeku je obrada i unos podataka o kulturno-povijesnim lokalitetima u novu web platformu što će u skoroj budućnosti omogućiti jednostavan pregled kroz interaktivnu virtualnu šetnju.
Kultura / Flash | 29. 03. 2024. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga građana "Ganganet" iz Širokog Brijega nastavlja projekt "virtualhercegovina.com" u cilju prezentacije Hercegovine kroz istoimeni internetski portal.

Kako navode iz Udruge, projekt je osmišljen s ciljem očuvanja okoliša, promocije turizma, kulturno povijesnih znamenitosti, prirodnog i kulturnog bogatstva Hercegovine kroz pristup sadržajima kulturnih i povijesnih  znamenitosti po kojima je Hercegovina prepoznatljiva, a sve putem virtualne stvarnosti.

U tijeku je obrada i unos podataka o kulturno-povijesnim lokalitetima u novu web platformu što će u skoroj budućnosti omogućiti jednostavan pregled kroz interaktivnu virtualnu šetnju. Ovaj projekt sigurno može doprinijeti promociji Hercegovine i razvoju ruralnog turizma te unapređenju kulture.

Navedena interaktivna šetnja u budućnosti će sadržavati i interaktivne točke s dodatnim informacijama te biti dostupna, što je cilj, i na više različitih jezika. Na ovaj način posjetitelji će moći razgledati kulturu hercegovačkih gradova, ali i cijele gradove iz zraka. Interaktivnu virtualnu šetnju pored biltena kulture može se zamisliti kao modernu digitalnu verziju turističke karte Hercegovine.

Također, osim digitalne promocije, Udruga putem jumbo plakata podsjeća putnike-prolaznike na činjenicu da prolaze kroz područja bogata kulturno-povijesnom baštinom, te radi na tome da lokalno stanovništvo postane svjesno posjedovanja svog kulturnog bogatstva.  

Projekt su kao značajan prepoznali i podržali Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, a uključuju se Grad Čapljina i drugi, priopćili su iz Udruge "Ganganet".

Kopirati
Drag cursor here to close