ECHO festival

ECHO Dubai jedinstven spoj umjetnosti, dizajna i tehnologije

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja ECHO festivala, “Interakcija s budućnošću”, ilustrira fokus festivala na tehnologiju u službi umjetnosti a kroz različite oblike umjetničkog izražavanja.
Kultura / Flash | 18. 12. 2017. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ECHO Dubai, koji je održan od 14. do 16.  prosinca u Dubai Design District “d3”, predstavlja jedinstven spoj umjetnosti, dizajna i tehnologije. Konceptualiziran kao platforma za razvoj lokalnih i internacionalnih biznisa, festival spaja brendove i kreativne umove u specifičnom inovativnom okruženju.

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja ECHO festivala, “Interakcija s budućnošću”, ilustrira fokus festivala na tehnologiju u službi umjetnosti a kroz različite oblike umjetničkog izražavanja. Pored izložbi originalnih instalacija lokalnih i međunarodnih izlagača te konferencije za razmjenu znanja i generiranje novih ideja u kreativnoj industriji, prvi festival ove vrste na Bliskom Istoku ponudio  je i niz multimedijalnih performansa, sa originalnim audio - video izražajima. Samim tim posebno mjesto u okviru ECHO Dubai-ja zauzeo je i festival zvuka, koji kombinuje vodeće muzičke talente, sa audio-vizualnom tehnologijom.

Berin Tuzlić, Partner & Creative Solutions u marketinškoj agenciji Via Media, sasvim zasluženo bio je dio zajednice kreativnih inovatora, koji su se okupili u Dubai Design District-u. Svoje vizije interakcije sa budućnošću, Tuzlić je predstavio kroz dvije discipline: dRUMELODY - autentični audio-vizualni performans, koji predstavlja inovaciju umjetnosti, kroz upotrebu tehnologije, te instalacijom pod nazivom AERO.

 "Izuzetna mi je čast što sam bio jedan od kreativaca i autora uključen u kreiranje sadržaja ECHO Dubai festivala. Djela koja stvaram posljednjih nekoliko godina rezultat su dugogodišnjeg iskustva u oblasti muzike, filma, animacije te eksperimentiranja sa tehnologijom. Ovakav rad rezultirao je inovacijom, koja je od ključnog značaja za stvaranje naprednog ekosistema budućih autora i stvaralaca. Sjajan je osjećaj kada ste dio projekta čiji je primarni cilj razvoj kreativne ekonomije, sa inovacijama koje vode priču", izjavio je Tuzlić.

Dubai Design District, mjesto okupljanja kreativnih mislilaca, kreiran je da bi povezao kreativnu industriju, u okviru Dubai Smart City Plana 2021.

Više informacija na: http://echodubai.com

Kopirati
Drag cursor here to close