Što ima?

Bogat program ''Mostarskog ljeta'' očekuje Vas i ovog tjedna

U Narodnoj biblioteci Mostar na Luci, u četvrtak, 06.08., u 20 sati bit će održana izložba "Mustafa Ćeman u vremenu" autora mr. Esmira Bašića.
Kultura / Flash | 04. 08. 2020. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija ''Mostarsko ljeto 2020'' nastavlja sa svojim sadržajima i ovog tjedna, te publiku očekuju dva koncerta, dvije izložbe i predstava. 

Izložba fotografija "Ljepote juga" bit će otvorena u Centru za kulturu Mostar u utorak sa početkom u 20:30 sati. Autor izložbe je Alan Hadžić.

Sljedeće večeri, u srijedu (05.08.), u Centru za kulturu Mostar, bit će upriličen koncert "Večer klasične gitare".

Foto: PR

Na koncertu će svirati mladi umjetnik Adrian Tarčuki, koji je za publiku pripremio program kompozicija klasične muzike iz 19. i 20. stoljeća od sljedećih kompozitora: I. Albéniz, F. Tarrega, J. Rodrigo i R. Dyens.

U Narodnoj biblioteci Mostar na Luci, u četvrtak, 06.08., u 20 sati bit će održana izložba "Mustafa Ćeman u vremenu" autora mr. Esmira Bašića.

Foto: PR

Mustafa Ćeman jedan je od najistaknutijih bosanskohercegovačkih bibliografa i bibliofila koji je prema riječima mr. Bašića ostavio dubok trag u kulturnoj historiji bibliotečke djelatnosti.

Monodrama ''Obrana Sokrata'' rađena prema Platonovom tekstu i prijevodu Miloša N. Đurića, a čiju režiju i interpretaciju potpisuje Šerif Aljić bit će izvedena na ljetnoj pozornici Centra za kulturu Mostar u petak, 07. kolovoza, sa početkom u 21 sat.

''Obrana Sokratova'' napisana je 399. godine prije Nove ere, a tiče se ''vječne teme'', borbe za pravednost i istinu, odnosno za slobodu mišljenja i govora. Sokrat je oklevetan da ne vjeruje u bogove koje propisuje Država, nego da je ateist i vjeruje drugačije, te da takvim učenjem kvari omladinu. Zbog toga biva osuđen na smrt. Sokrat iznosi svoju obranu pred 501 sucem i većina njih ga osudi na smrtnu kaznu koja je i izvršena.

Na ljetnoj pozornici Centra za kulturu Mostar, u subotu, 08. kolovoza, u organizaciji Narodnog pozorišta u Mostaru bit će održan koncert povodom 100 godina od rođenja Zaima Imamovića, estradnog narodnog umjetnika, interpretatora sevdalinke, autora i kompozitora.

Na koncertu će posjetitelji mati priliku uživati u zvucima sevdaha koje će izvoditi: Alma Subašić, Nedžad Salković i Zanin Berbić. Naratori će biti Armin Omerović i Minka Mutfić, a koncert počinje u 21 sat.

Svi događaji se održavaju u okviru kulturne manifestacije ''Mostarsko ljeto 2020'' i u skladu sa mjerama i naredbama Kriznog stožera FBiH.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close