Arhitektura in seksualnost

Aphra Tesla Operating System u Abraševiću

Zvučnu osnovu performansa čine tri psalma, odabrana iz longitudinalne intermedijske transverzale zvučne postavke 'Tod mit Vorteil (Smrt s koristi)'.
Kultura / Flash | 01. 11. 2023. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aphra Tesla je interdisciplinarna umjetnica, borkinja za prava živih i mrtvih umjetnika i osnivačica Vijeća za otkrivanje zločina u umjetnosti koje od 2021. godine djeluje sa središtem u Transnacionalnoj gerilskoj umjetničkoj školi GT22 u Mariboru.

Kao jedna od novijih umjetničkih zidarki, OKC Abrašević je odabrala kao mjesto i utočište za premijerno izvođenje svoje video trilogije 'Arhitektura i seksualnost: KENOTAF', koja je početak nastavka njenog istraživačkog puta.

Zvučnu osnovu performansa čine tri psalma, odabrana iz longitudinalne intermedijske transverzale zvučne postavke 'Tod mit Vorteil (Smrt s koristi)', koja je, između ostalog, pretrpjela sabotažu kupovine i krađu autorskih prava, zbog čega sada invazivno luta po cijeloj zemaljskoj kugli.

Psalmi 'Smrt s koristi' dobivaju sliku i mjesto oporavka uz video snimke iz tri simbolična prostora – crkve, groblja i brutalističke zgrade. Upravo tu je subverzivna najava novog shvaćanja i procjene vrijednosti. Aphra Tesla Operating System čine Aphra Tesla (režija, dramaturgija, glazba, poezija, glas), Lara A. Capparotto (kamera), Ramaida Osim&Huxtrl (hacking), Yugovicheva&UHI-U (produkcija).

Kopirati
Drag cursor here to close