2. prosinca

'Advent u Ljubuškom' s bogatim i raznovrsnim sadržajem

''U organizaciji Adventa u Ljubuškom vodili smo se uspješno realiziranom dosadašnjom tradicijom, dakle svake subote će biti upriličeno paljenje adventskih svijeća od strane naših župljana s područja Ljubuškog'', poručili su organizatori.
Kultura / Flash | 01. 12. 2023. u 13:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija "Advent u Ljubuškom" počinje 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće, a u mjesec dana, koliko će trajati, ponudit će bogat i raznovrstan sadržaj.

''U organizaciji Adventa u Ljubuškom vodili smo se uspješno realiziranom dosadašnjom tradicijom, dakle svake subote će biti upriličeno paljenje adventskih svijeća od strane naših župljana s područja Ljubuškog. Središnji prostor događanja će biti Trg dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom gdje su već postavljene drvene kućice u kojima će građanima i posjetiocima biti dostupne gastronomske delicije prigodne u ove predblagdansko vrijeme. Pored kućica će biti postavljeno klizalište tako da će i ove godine ledena avantura biti dostupna u Ljubuškom'', naglasila je direktorica Turističke zajednice Grada Ljubuškog Veronika Pinjuh na konferenciji za novinare.

Bogat sadržaj

Kako je dodala, organizatori su se pobrinuli da u sklopu Adventa bude što više kulturnog i zabavnog programa.

''Pobrinuli smo se da predstavimo u biti sve što funkcionira na razini grada Ljubuškog, sve naše udruge, kao i umijeća djece predškolskog uzrasta i učenika naših osnovnih i srednjih škola. Ove godine na Trgu imamo i postavljenu binu koju je Turistička zajednica realizirala u projektu prekogranične suradnje sa Republikom Hrvatskoj'', istaknula je Pinjuh.

U sklopu bogatog programa, uz ostalo, bit će upriličene radionice izrade jaslica od gline, izložba slika polaznika tečaja slikanja, tradicionalni koncert "U susret Božiću", gradska biciklijada Djedova Božićnjaka, večer folklora i tradicijskih običaja te božićna večer kulture.

Također, bit će obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom pri čemu će biti upriličena donatorska večera u Hotelu "Bigeste" u organizaciji Udruge roditelja djece s posebnim potrebama "Duga" Ljubuški.

Video: 

Manifestaciju će obogatiti i Sajam meda i pčelinjih proizvoda, te izložba i kušanje maslinovog ulja, dok će u Kulturnom centru biti upriličeno "Kino u posjeti" s projekcijom dva filma, i to dječijeg crtanog filma "Patke selice" te filma "Napoleon".

Ove godine u program se uključio i Foto klub "Fokus" te će jedan cijeli dan svim građanima i posjetiteljima omogućiti besplatno profesionalno fotografiranje u foto kutku.

Nastupit će i sva kulturno-umjetničkih društava s područja grada, a bit će organizirane i lutkarske predstave za djecu, kao i Adventska noćna utrka, te humanitarni malonogometni turnir 4 kafića.

Novi elementi u gradu

Direktor JP Parkovi Ljubuški Nikica Vučić naglasio je kako je ove godine za razliku od prethodnih građanima dostupan i park kod Babovca gdje su postavljeni novi elementi, i to 3D medo, nove saonice i 3D stolica.

''S ponosom mogu reći da je Ljubuški jedan od ljepše okićenih gradova u BiH, ako ne i najljepše okićen'',  ocijenio je Vučić te dodao kako će klizalište startati s radom početkom sljedećeg tjedna, dok će posjetiteljima, uz ostalo, biti dostupan i turistički vlakić.

Podršku manifestaciji pružila je i Gradska uprava Ljubuški, a njen predstavnik Srećko Mandić kazao je kako Grad Ljubuški kontinuirano podupire sve projekte od društvenog značaja, pa tako i Advent u Ljubuškom.

Pozvao je sve sugrađane, ali i stanovnike susjednih gradova da dođu na Advent, kazavši kako je Ljubuški uvijek bio dobar domaćin te da se nada kako će to potvrditi i ove godine.

Organizatori Adventa u Ljubuškom su Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškog, JP Parkovi Ljubuški i KŠC Ljubuški.

Kopirati
Drag cursor here to close