Od 4. do 30. prosinca

Predstavljen program: Zvijezda Adventa u Mostaru pjevačica Vanna

''Večernja pozornica biti će smještena u gastro kutku Adventa i otvaramo je 14. prosinca kad će nastupiti DJ Bosco i Grupa Afrodita, dok će zvijezda Adventa u Mostaru biti Vanna''.
Lifestyle / Flash | 29. 11. 2023. u 12:25 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska pjevačica Vanna biti će zvijezda ovogodišnjeg Adventa u Mostaru koji će trajati od 4. do 30. prosinca, istaknuli su organizatori, na današnjem predstavljanju programa ove manifestacije.

''Večernja pozornica biti će smještena u gastro kutku Adventa i otvaramo je 14. prosinca kad će nastupiti DJ Bosco i Grupa Afrodita, dok će zvijezda Adventa u Mostaru biti Vanna'', navela je to Sanela Mešić, članica Organizacijskog tima Adventa u Mostaru i dodala kako su u ovom razdoblju pripremili 34 glazbena događaja.

Dječji program 

Istaknula je kako su nastojali napraviti program od različitih glazbenih žanrova, kako bi zadovoljili sve ukuse, te da će uz navedene na pozornici biti glazbenici iz Mostara i regije.

Mešić je dodala kako su i ovu godinu veliku pozornost usmjerili na dječji program koji će trajat od 4. do 24. prosinca i održavat će se na pozornici ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača. Dodala je kako će i ovu godinu djeca imati priliku uživati u klizalištu koje će biti smješteno na igralištu.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje programa Adventa u Mostaru

''Svakim danom će se u razdoblju od 12 do 15 sati na toj pozornici predstavljati djeca iz škola i vrtića iz Mostara, uz prigodne programe i aktivnosti koje su osmislili. Imat ćemo zanimljivu izložbu 'Slike Božića', brojne plesne točke, kreativne radionice, lutkarske predstave, mnogo maskota, blagdanske predstave te druženje sa svetim Nikolom'', rekla je Andrea Šunjić Bernadić, koja se brine za dječji program mostarskog Adventa.

Doček Nove

Na konferenciji za medije bilo je govora i o ovogodišnjem dočeku Nove godine na kojem će, iako još uvijek nije poznata točna lokacija, nastupiti srpski glazbenik Željko Joksimović.


''Po službenim procjenama, na prošlogodišnjem dočeku Nove godine u Mostaru, kada je nastupao Željko Bebek, bilo je oko 28 tisuća ljudi, a ove godine očekujemo više od toga. Hoće li to biti 50 ili 100 tisuća bilo bi malo neozbiljno da licitiramo sa brojkama, no ono što već sada možemo potvrditi u razgovoru s ugostiteljima, interes je jako velik i mislim da neću pogriješiti ako kažemo da je Mostar već rasprodan kad su u pitanju noćenja. Ono što jeste bila naša ideja dovođenjem jedne takve zvijezde da pomognemo ne samo mostarsko gospodarstvo nego svih onih gradova i općina u našoj blizini, jer smo uvjereni da će svi ti gradovi ostvariti mnogo noćenja'', rekao je Marin Čuljak jedan od članova Organizacijskog tima.

Naveo je kako je ovaj koncept pozitivan za sve, o čemu svjedoči i ovogodišnje snažnije prisustvo Turističke zajednice Hercegovačko – neretvanske županije, koja je sponzor sa 40 tisuća KM. Čuljak je istaknuo kako se zbog podizanja tenzija odustalo od lokacije pokraj zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, jer žele da da ovo bude pozitivan događaj za sve.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje programa Adventa u Mostaru

''Nama je interes da napravimo pozitivnu priču sa dočekom Nove godinu u Mostaru. Kad je u pitanju lokacija, čitav tim ljudi koji radi u Gradskoj upravi je obišao grad, te smo imali popis od pet lokacija koji su poslani i timu Željka Joksimovića. Uz njih, tu je i MUP koji se bavi procjenom sigurnosne situacije'', naveo je Čuljak i dodao kako bi točnu lokaciju trebali imati kroz sljedećih desetak dana.

Detalje o svim događajima sa točnim lokacijama i satnicama organizatori će objaviti na službenim stranicama Adventa.

Kopirati
Drag cursor here to close