Red Danice hrvatske

Hrvatska predsjednica odlikovala mostarskog glazbenika Živka Ključu

Živko Ključe je hrvatski je kontrabasist, melograf, pedagog i skladatelj. Bio je umjetnički voditelj i osnivač nekoliko klapa, između ostalih i klape Mostar od 1979. do 1981. godine.
Kultura / Flash | 29. 06. 2019. u 14:00 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u Zagrebu odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz svih područja javnog djelovanja, a u prigodi obilježavanja Dana državnosti.

Za izniman i kreativan stvaralački opus u području glazbene umjetnosti, pedagoški rad s mladima i očuvanja hrvatske glazbene baštine Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovan je gospodin Živko Ključe.

Foto: www.predsjednica.hr / Uručena odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske u prigodi obilježavanja Dana državnosti

Živko Ključe je hrvatski je kontrabasist, melograf, pedagog i skladatelj.

Bio je umjetnički voditelj i osnivač nekoliko klapa, između ostalih i klape Mostar od 1979. do 1981. godine. Kao skladatelj više puta je nagrađivan za svoje skladbe na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu (zlatnom, srebrnom i brončanom plaketom).

Član je više strukovnih udruga - HDS, HUOKU, MD FBiH, HGZ, DPG, MH i Zaklade "Delmata".

Krajem 2015. godine autor je melografskih zapisa napjeva pod nazivom "Stare pisme ušća Neretve". Ovaj vrijedan uradak uistinu je, po riječima ravnatelja Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, značajan "kamenčić u mozaiku dalmatinske baštine". Iste godine (2015.) za ovu zbirku Živko Ključe je dobitnik i nagrade HDS "Franjo Ksaver Kuhač" za autorsko stvaralaštvo na temeljima tradicijske glazbe.

 

Kopirati
Drag cursor here to close