Oštra reakcija

Žbanić: Sporazum podržavatelja udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke

''Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi''?
Kultura / Film TV | 21. 11. 2022. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rediteljica Jasmila Žbanić oštro je reagirala na činjenicu da će Osmorka potpisati sporazum sa HDZ-om te upitala zašto Parlament BiH radi 25. studenog, odnosno na Dan državnosti.

"Da li je negdje objavljen tekst sporazuma podržavatelja udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke - povijesni PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku... a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove 'trojke' dali za dalji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. studenog je Dan državnosti BIH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BIH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BIH i njene praznike?", objavila je na Facebooku.

Podsjećamo, danas je prostorijama Socijaldemokratske partije BiH održan sastanak lidera stranaka koji čine Osmorku. Na sastanku je finaliziran Sporazum programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat.

Sporazum predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće koalicije s drugim strankama.

Kopirati
Drag cursor here to close