Film

Žana Arnautović dobitnica Njujorške umjetničke rezidencije 2019

Studentica grafičkog dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Sarajevu Žana Arnautović dobitnica je Njujorške umjetničke rezidencije za 2019. godinu.
Kultura / Film TV | 11. 04. 2019. u 14:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentica grafičkog dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Sarajevu Žana Arnautović dobitnica je Njujorške umjetničke rezidencije za 2019. godinu.

Kao nagradu za njen rad na dizajnu promotivnih materijala za Bosanskohercegovački Film Festival 2018 (BHFF) Arnautović će posjetiti New York tijekom festivala i predstaviti svoj projekt pred BHFF publikom.
 
U 2019. godini šest studenata sa ALU, u suradnji s kustoškim timovima u Sarajevu i u New Yorku, predali su svoje umjetničke prijedloge na natječaj. Odabrana je Žana Arnautović čiji rad prikazuje BHFF logo koji pokazuje New York, pod imenom "Velika Jabuka", okružen historijskim građevinama u Sarajevu i New Yorku.

ALU i BHFF vjeruju da će posjeta New Yorku biti od velikog značaja za akademski i profesionalni razvoj Žane Arnautović, kao i inspiracija za ostale sudionike natječaja.

Od 2015. godine ALU i BHFF rade u kolaboraciji na izradi grafičkog dizajna koji se koristi za promotivne svrhe bh. film festivala u New Yorku, te u tu svrhu svake godine organizira natječaj za studente grafičkog dizajna na trećoj i četvrtoj godine na ALU da pripreme grafičke prijedloge koji su se koristili na BHFF-u, priopćeno je iz BHFF-a.

Cilj projekta je da se pripremi umjetnički rad koji predstavlja identitet BiH i New Yorka, te koji bi tumačio kako se te dvije različite kulture preklapaju kroz BHFF. Teme filma, identiteta, dislokacije, i kulturoloških stereotipa su uključene u odabranu umjetničku viziju i rješenje.

Kopirati
Drag cursor here to close