MOFF

'Vikend sa ćaletom' i 'Odluka' zatvaraju 15. Mostar Film Festival

Žiri kojega čine Dejan Dabić, Branka Bešević Gajić, Anila Gajević i Nedžad Ibrahimović najbolje uloge birat će iz deset filmova prikazanih u natjecateljskom dijelu programa.
Kultura / Film TV | 31. 10. 2021. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano zatvaranje 15. Mostar Film Festivala (MOFF) održat će se u ponedjeljak, 1. studenoga, od 19.30 sati na sceni Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru.

Tom prilikom stručni žiri proglasit će najbolje glavne muške i ženske uloge, najbolje sporedne, te najboljeg debitanta kojima će uručiti tradicionalnu nagradu MOFF-a "Stablo ljubavi", čuvenu repliku skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića, priopćili su organizatori.

Žiri kojega čine Dejan Dabić, Branka Bešević Gajić, Anila Gajević i Nedžad Ibrahimović najbolje uloge birat će iz deset filmova prikazanih u natjecateljskom dijelu programa.

U 20 sati bit će prikazan film "Vikend sa ćaletom", a u 22 sata "Odluka", koji nije dio natjecateljskog programa jer je njegova redateljica Branka Bešević Gajić članica stručnog žirija. Cjelodnevni program bit će prikazan u HNK Mostar.

"Emotivni film 'Vikend sa ćaletom' redatelja i scenarista Miroslava Momčilovića, osvojio je ranije brojne pozitivne kritike stručnjaka i publike. Autor gledanih i nagrađivanih filmova 'Sedam i po', 'Čekaj me, ja sigurno neću doći', 'Smrt čoveka na Balkanu', 'Smrdljiva bajka', u ovoj tužnoj komediji okupio je impresivnu glumačku ekipu koju predvodi Nenad Jezdić u ulozi glavnog junaka Kašike. Nakon saznanja da je teško bolestan i da mu je ostalo još nekoliko tjedana života, Milorad Mitrović Kašika, sredovječni beogradski kriminalac, poželi provesti vikend sa svojim otuđenim jedanaestogodišnjim sinom, kojega nije vidio pet godina", navode organizatori.

Interaktivni film Branke Bešević Gajić "Odluka" prva je interaktivna psihološka drama o partnerskom nasilju koja ukazuje na važne probleme u našem društvu. U njoj gledatelj sam, na temelju glasovanja, putem web platforme treba odlučiti o sudbini glavnih junaka.

U ponedjeljak od 10 sati kreće studentski program gdje će biti prikazani filmovi "Ležeći policajac", "Utvare", "Devetnaest i trideset", "Mir" i "Comma".

Od 10.55 sati prikazivat će se filmovi dokumentarnog i kratkog programa "Korona", "Demo", "Duga", "Spomenici hrvatskih kipara na tlu Srbije", "Berak, neispričana priča" i "Anastasija". Detaljan raspored prikazivanja filmova objavljen je na službenoj internetskoj stranici MOFF-a, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close