ŠirokI Brijeg

Treća večer MFF-a: Eksplozija Baretovih emocija na MFF

Bubalo je pred premijeru posjetio kako je ovo drugi dokumentarni rock film, nakon 'Izgubljenog dugmeta'. Dodao je kako će se pred publikom naći iskreni frontman benda Majke.
Kultura / Film TV | 24. 08. 2019. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film pun eksplozije misli, emocija i rock'n'rolla, kako kritičari opisuju dokumentarac 'Bure Bareta', prikazan je na otvorenom kinu Mediteran Film Festivala u programu 'Domaći autori'.

Režirali su ga Renato Tonković, Mario Vukadin i Robert Bubalo, a zanimljivo je da je u isto vrijeme prikazan i u Vinkovcima, rodom gradu Gorana Bareta, na festivalu DORF.

Foto. PR / Treća večer MFF-a: Eksplozija Baretovih emocija na MFF

Bubalo je pred premijeru posjetio kako je ovo drugi dokumentarni rock film, nakon 'Izgubljenog dugmeta'. Dodao je kako će se pred publikom naći iskreni frontman benda Majke.

I Zdenko Franjić, utemeljitelj diskografske etikete Slušaj najglasnije, koji je otkrio Baretov bend, bio je uvodničar u filmsko-rokersku večer.

''Po Baretovim riječima, najbolji njegovi radovi objavljeni su pod tom etiketom'', rekao je Franjić koji je, osim otvaranja Goranu Baretu vrata na scenu, omogućio još nekim glazbenicima put do javnosti.

Foto. PR / Treća večer MFF-a: Eksplozija Baretovih emocija na MFF

Trećeg festivalskog dana, u programu Domaćih autora, prikazan je i film 'Ljudi koji su sadili drveće', redatelja Zdenka Jurilja nastao po scenariju Josipa Mlakića.

U službenom natjecateljskom programu prikazani su film španjolskog redatelja Naxta Leuza Fernandeza 'Rođen u Gambiji', film izraelskog redatelja Ramy A. Katza 'Uzrok smrti', 'Pitanje vremena' egipatskog redatelja Muhameda Abdula-Hakima i bh. film 'Kameni govornici' Igora Drljače. Prikazani su i 'Meso' film hrvatskog redatelja Elvisa Lenića, i 'iOtok' Mihe Čelara te dokumentarac Izraelca Hillela Ratea 'Svoga oca sin' i 'Dani trešnje' Mohamada i Ahmada Mallasa iz Sirije.

Ovogodišnji festival čini osam filmskih programa u kojima će biti prikazano 45 filmova. MFF nudi nekoliko svjetskih premijera, nekoliko festivalskih premijera, a neki filmovi se prvi put prikazuju u BiH.

O najboljima na MFF-u odlučuje međunarodni žiri u dvije kategorije – za odabir najboljeg dugometražnog filma i najboljeg kratkog filma. Pored šesteročlanog žirija, koji će izabrati pobjednike 20. Mediteran Film Festivala i dodijeliti Grand prix  MFF projektor čiji je pokrovitelj Podravka i drugu nagradu MFF projektor, tradicionalno treću nagradu MFF Audience award, čiji je pokrovitelj HT Eronet, glasanjem dodjeljuje publika.

Foto. PR / Treća večer MFF-a: Eksplozija Baretovih emocija na MFF

Na ceremoniji zatvaranja, bit će prikazan i film iz MFF radionice, koji su posljednjih tjedana pod vodstvom Lucy Eagleson, u Širokom Brijegu snimili srednjoškolci polaznici ovih radionica s kolegama, mladim filmašima iz Amerike.

Ovogodišnji Mediteran Film Festival, nakon svečane dodjele nagrada, zatvorit će igrani film Quentina Tarantina, 'Bilo jednom u... Hollywoodu'.

 *Generalni pokrovitelj Mediteran Film Festivala je HT Eronet.

Više informacija o 20. izdanju Mediteran Film Festivala potražite na službenoj web stranici ili Facebook stranici

 

Kopirati
Drag cursor here to close