Dokaz da čudovišta postoje

Svi pričaju o seriji ''Dahmer': Mučne scene ruše rekorde gledanosti

Mučne scene iz filma koje prikazuju kanibalizam i ubijanje nisu za svakoga, a brojni su se složili da je ovo jedna od najstrašnijih serija koju su ikad gledali.
Kultura / Film TV | 05. 10. 2022. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularna Netflixova serija ''Dahmer'' oborila je sve rekorde gledanosti otkako je izašla na ovom streaming servisu.

U samo dva tjedna seriju je pregledalo više od 496 milijuna gledatelja, a serija koju je režirao Ryan Murphy ledi krv u žilama, piše Showbuzz

Istiniti događaji 

Serija je snimana po istinitim događajima, a radi se o američkom serijskom ubojici kanibalu Jeffreyju Dahmeru, koji je zgadio živote mnogima.

Serija ponovno prepričava priču o Dahmeru iz perspektive njegovih žrtava i istražuje velike pogreške koje je policija iz Wisconsina napravila u istrazi ozloglašenog masovnog ubojice koji je dospio na nacionalne naslovnice zbog činova kanibalizma i nekrofilije.

Video: DAHMER - Monster: The Jeffrey Dahmer Story | Official Trailer (Trailer 1) | Netflix

Emisija prikazuje najmanje 10 incidenata u kojima su vlasti zamalo privele Dahmera, ali nisu, produžujući uvrnuti zločinački pohod.

Evan Peters, koji glumi Dahmera, nedavno je priznao da je portretiranje serijskog ubojice bila jedna od najtežih stvari koje je ikada morao učiniti u životu.

U intervjuu za Netflix 35-godišnji glumac rekao je da se bojao preuzeti ulogu zbog Dahmerove užasne prošlosti, dodavši da je tijekom snimanja morao ići na mračna mjesta kako bi ušao u način razmišljanja ubojice.

Zloglasni ubojica

U pripremi svog portretiranja zloglasnog ubojice Evan je gledao intervju Stonea Phillipsa s pravim ubojicom te čitao brojne biografije i policijsko izvješće iz 1992. o Dahmerovu priznanju.

Osim toga, zvijezda je slušala zvuk ubojice kako razgovara s psihologom ili detektivom koji ga je intervjuirao, a Evan je izjavio da je bio nervozan oko preuzimanja uloge jer je primijetio koliko je važno i teško dati autentičan iskaz, a da poštuje najmilije žrtava.

''Moram reći da je filmska ekipa bila ključna u tome da me održe, ne mogu im dovoljno zahvaliti i ne bih mogao odigrati ništa od ove uloge bez njih...''

''Bio je izazov pokušati imati tu osobu koja je naizgled tako normalna, ali ispod svega toga imala je cijeli svijet koji je tajila od svih'', dodao je.

Prema pisanju Varietyja, serija je trenutačno deveta najgledanija Netflixova serija na engleskom jeziku svih vremena te druga serija, iza četvrte sezone Stranger Thingsa, koja je uspjela oboriti rekord gledanosti u prvom tjednu od dolaska na ekrane.

Mučne scene iz filma koje prikazuju kanibalizam i ubijanje nisu za svakoga, a brojni su se složili da je ovo jedna od najstrašnijih serija koju su ikad gledali.

Kopirati
Drag cursor here to close