The Offer

Stiže serija koja će ispričati priču o nastanku legendarnog ''Kuma''

Ove se godine navršava punih 50 godina izlaska ovog remek-djela, koje i danas izgleda jednako svježe i vizualno dojmljivo kao i daleke 1972. godine.
Kultura / Film TV | 12. 04. 2022. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / The Offer

Rijetko se kojem filmskom kritičaru, ali i prosječnom filmofilu, The Godfather neće naći pri vrhu ljestvice najboljih filmova svih vremena. Sada stiže serija koja će ispričati priču o nastanku legendarnog filma Francisa Forda Coppole, piše Index.

Premisa je dobro poznata - prva je polovina 20. stoljeća, mjesto radnje je New York, a priča prati mafijašku obitelj Corleone. Izvrsna glumačka postava predvođena Al Pacinom i Marlonom Brandom ovo je filmsko ostvarenje zauvijek zacementirala među najbolja filmska ostvarenja uopće.

Ove se godine navršava punih 50 godina izlaska ovog remek-djela, koje i danas izgleda jednako svježe i vizualno dojmljivo kao i daleke 1972. godine. A što se sve prije pola stoljeća zbivalo iza kulisa, među glumcima, producentima i zaposlenicima na setu, sada nam donosi nova serija nazvana The Offer.

Kako je i sam redatelj jednom prilikom rekao, iza kamere nije sve išlo tako glatko. Štoviše, u nekim je trenucima trebalo dosta uvjeravanja čelnih ljudi filmskih studija kako bi film uopće ugledao svjetlo dana.

Video: The Offer | Official Trailer | Paramount+

Miles Teller, Dan Fogler, Juno Temple, Matthew Goode i Colin Hanks samo su dio glumačke postave koja će nam ispričati upravo tu priču - priču o najvećem filmu koji skoro nije niti snimljen. Scenarij potpisuje Michael Tolkin, a redateljsku palicu preuzeo je Dexter Fletcher.

Što se tiče radnje serije The Offer, sami autori su poprilično tajnoviti. Ono što se sa sigurnošću zna jest da će serija ponuditi uvid u to kako su pomalo sakupljani razni dijelovi kako bi film postao onakav kakvim ga znamo.

Premijera serije najavljena je za 24. travnja, točno 50 godina i jedan mjesec od izlaska filma The Godfather, koji je zauvijek promijenio filmsku industriju i postao inspiracija mnogim filmašima novijih generacija, a debitirat će na streaming platformi Paramount+.

Kopirati
Drag cursor here to close