Jelena Kordić Kuret

Stiže novi domaći film - mostarska glumica u glavnoj ulozi

Ova britka drama je svjetsku premijeru imala na Venecijanskom filmskom festivalu gdje je publika film ispratila dugim ovacijama, a nakon toga i na festivalu u Torontu, u selekciji Suvremena svjetska kinematografija.
Kultura / Film TV | 24. 02. 2023. u 06:31 G.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bosanskohercegovačka kina stiže "Najsretniji čovjek na svijetu", domaći film po scenariju Elme Tataragić i Teone Strugar Mitevski koja potpisuje režiju. Glavnu ulogu igra prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Jelena Kordić Kuret. 

Foto: PR / Jelena Kordić Kuret

Jelena Kordić Kuret kao četrdesetogodišnja Asja na speed datingu 

U filmu igraju i Adnan Omerović, Izudin Bajrović, Vedrana Božinović, Irma Alimanović, Mona Muratović, Siniša Vidović, Kemal Rizvanović. Premijerno prikazan na festivalu u Veneciji, gdje ga je publika ispratila dugim ovacijama. Priča o nemogućim vezama, o ljubavi i apsurdu.

Ovacije na svjetskim filmskim festivalima 

Ova britka drama je svjetsku premijeru imala na Venecijanskom filmskom festivalu gdje je publika film ispratila dugim ovacijama, a nakon toga i na festivalu u Torontu, u selekciji Suvremena svjetska kinematografija.

"Najsretniji čovjek na svijetu" prati 40-godišnju Sarajku Asju koja jedne subote na majčin nagovor odlazi na speed dating. Spajaju je s 43-godišnjim bankarom Zoranom.

Foto:SFF / Plakat filma "Najsretniji čovjek na svijetu" 

U kinima od 9. ožujka 

Britanski Screen International je nakon premijere između ostalog o filmu napisao: 

"Glavni glumci su očaravajući. Omerović, koji liči na izmučenu dušu na slici Egona Šilea, vibrira kao čovjek koji se proždire iznutra dok Zoran prolazi kroz iskustvo koje je istovremeno i suđenje, i ispovijest, i terapija. A Kuret, koja upečatljivo podsjeća na zvijezde realizma iz 1960-ih, nas drži u dramatičnoj neizvjesnosti o tome što točno Asja osjeća i misli. Glumački ansambl nam donosi niz sjajnih krokija portretirajući različite generacije današnjeg Sarajeva."

Film se u bh. kinima počinje prikazavati 9. ožujka 2023. godine. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close