Neustrašiva ratnica

Stiže Furiosa, novi nastavak filmskog hita Mad Max

Furiosu najavljuju više kao dramu u tri čina, nego akcijski spektakl kao Fury Road. Radnja u filmu se stoga odvija kroz nekoliko godina te bi trebalo obuhvaćati njezino odrastanje, odnos s Vuvalinima, kako je izgubila ruku te kako je postala ratnica.
Kultura / Film TV | 21. 03. 2024. u 15:15 Jutarnji list/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je došla vijest o točnom datumu drugog nastavka filma Dune, stigle su i novosti o još jednom postapokaliptičnom filmskom hitu.

Naime, objavljen je trailer za film Furiosa: A Mad Max Saga, prequel o ženskoj ratnici iz filmova o Mad Maxu. Glavnu ulogu dobila je Anya Taylor-Joy, piše Jutarnji.hr.

Origin story neustrašive ratnice

Prvi Mad Max film izašao je davne 1979. kada je Maxa glumio Mel Gibson. Film je pratio policajca u postapokaliptičnoj Australiji koji se nakon određenih događaja ide osvetiti motociklističkoj bandi.

Uslijedila su još dva nastavka s Gibsonom u glavnoj ulozi, no ponovni interes za lika vratio se 2015. kada je izašao izvrsni kino hit Mad Max: Fury Road u kojem je Maxa glumio Tom Hardy.

Film je osvojio nekoliko tehničkih Oscara, a lik Furiose prvi put se pojavljuje u tom filmu.

Tada ju je glumila Charlize Theron, a u prequelu koji nam dolazi gledat ćemo njezin origin story i kako se udružila s Maxom. 

Video: Furiosa : A Mad Max Saga [Furiosa: Pobješnjeli Max Saga] | Službeni trailer | 2024

Što donosi novi nastavak?

Anya Taylor-Joy neprepoznatljiva je kao junakinja Furiosa u novom traileru. Film započinje njezinim odrastanjem u idiličnom Green Placeu gdje služi Vuvalini vojsci prije nego što postane neustrašiva ratnica koju smo gledali u Fury Roadu.

Furiosu najavljuju više kao dramu u tri čina, nego akcijski spektakl kao Fury Road. Radnja u filmu se stoga odvija kroz nekoliko godina te bi trebalo obuhvaćati njezino odrastanje, odnos s Vuvalinima, kako je izgubila ruku te kako je postala ratnica kakvu sada znamo.

Režija - tko drugi nego George Miller

Redateljsku palicu ponovno preuzima George Miller, čovjek zaslužan za stvaranje Mad Maxa koji je napisao i režirao sve Max Mad filmove dosad.

Anyu Taylor-Joy nismo još imali prilike gledati u ovakvom filmu. Podsjetimo, glumicu je proslavila hit Netflixova miniserija Queen’s Gambit te manja uloga u Peaky Blindersima.

Od tad niže odlične filmske uloge u hororu The VVitch, Last Night in Soho te The Menu.

Osim nje, u Furiosi će glumiti i Chris Hemsworth.

Furiosa: A Mad Max Saga u kina stiže 23. svibnja, najavljuje Jutarnji.hr

Video: FURIOSA : A MAD MAX SAGA – TRAILER #2
Kopirati
Drag cursor here to close