Šefica kartela

Sofia Vergara neprepoznatljiva u novoj ulozi

U traileru koji je izašao, vidimo kompletnu transformaciju glumice u nemilosrdnu Griseldu koja se ne ustručava kada je riječ o svojoj obitelji ili carstvu.
Kultura / Film TV | 06. 12. 2023. u 14:22 Bljesak.info
Griselda | Official Trailer | Netflix

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskoro ćemo gledati Sofiju Vergaru u izdanju u kojem je nismo dosad vidjeli. Kao ubojicu, inovatoricu, narko bossa, kraljicu kartela i majku.

Miniserija Griselda

Na Netflix stiže miniserija Griselda, istinita priča o usponu i životu narko bossa Griselde Blanco. Izašao je trailer u kojem vidimo transformiranu Vergaru koju je zapala glavna uloga, piše Journal

Griselda Blanco bila je poznatija pod nadimcima Kuma, Dama Mafije i Crna udovica. Odrasla je u kriminalu u Kolumbiji gdje je navodno i bila dijelom kartela Pabla Escobara. Ilegalno je imigrirala u New York 1960-ih gdje je stvorila poprilično velik biznis s kokainom te je pomalo postala sve poznatija u kartel svijetu.

Foto: Netflix / Sofia Vergara neprepoznatljiva u novoj ulozi

Optužena je 1975. godine za zavjere s drogom, no izbjegla je uhićenje vrativši se u Kolumbiju. Ubrzo se vratila u SAD, ovaj put u Miami koji je 80-ih imao velik problem s drogom i kartelima, a Griselda je u tome briljirala te stvorila vlastiti sistem rada po kojem je bila poznata.

Ipak, drugi put nije izbjegla zatvor i 1985. uhićena je i zatvorena na 20 godina.

Kada je izašla 2004., navodno je živjela mirnim životom dok 2012. nad njom nije izvršen atentat. Griselda je bila na cesti kada su je upucali s motora, što je podsjećalo na stil atentata kakvog je upravo Griselda predstavila Miamiju tijekom svoje narko vladavine.

Šest epizoda 

Netflixova Griselda je krimi drama koja će kroz šest epizoda i šest sati prikazati priču odane majke koja je stvorila jedan od najunosnijih kartel poslova u povijesti.

Njezina smrtonosna kombinacija šarma i divljaštva učinila ju je poznatom i zaradila joj je nadimak Crna udovica, a pomogla joj je i da navigira obiteljski život i biznis kokaina. Griseldu najavljuju kao priču o usponu i padu kakvu dosad nismo vidjeli.

Uzbudljiva je, emocionalna, smiješna, strašna i tragična, a najveće iznenađenje dolazi odabirom glavne glumice.

Griselda je lik kakvog Vergara dosad nije igrala. Latinoamerička glumica najpoznatija je po ulozi Glorije u sitcomu Moderna obitelj koji je zasigurno obilježio ovo stoljeće, Serija je globalno popularna i Vergari je donijela slavu, kao i četiri nominacije za nagradu Emmy.

Vergara se većinom pojavljivala u komedijama, a i privatno je poznata kao smiješna žena. Zato je dramatična uloga narko bossa nešto u čemu je nitko nije očekivao.

Velika transformacija 

U traileru koji je izašao, vidimo kompletnu transformaciju glumice u nemilosrdnu Griseldu koja se ne ustručava kada je riječ o svojoj obitelji ili carstvu. Vergara je zato zanimljiv izbor, ali jedva čekamo vidjeti i njezinu drugu stranu.

Trailer za miniseriju izgleda obećavajuće. Scene Miamija s arhitekturom, modom, glazbom i set dizajnom realistično dočaravaju Miami 70-ih i 80-ih godina. Da će serija biti hit, možemo i zaključiti kada vidimo tko su ljudi koji stoje iza nje. Griseldu su napravili Eric Newman i Andrés Baiz (koji je i režirao svih šest epizoda). Obojica su glavni umovi iza serija Narcos i Narcos: Miami, također serije o narko bossovima i kartelima. Narcos prati život najpoznatijeg narko bossa, Pabla Escobara, a Narcos: Mexico prati uspon kartela u Guadalajari. Obje serije su velike Netflixove uspješnice.

Priče o kriminalu privlače publiku, a mislimo i kako će odabir Vergare kao glavne glumice još više privuči. Ljude uvijek interesira kako će se glumci koji su poznati po komedijama, snaći u ‘ozbiljnim’ ulogama, a sudeći po traileru, izgleda kako je ovo tek početak dramatičnih uloga za Vergaru.

Griselda na Netflix stiže 25. siječnja, a trailer pogledajte u nastavku.

Kopirati
Drag cursor here to close