Iz produkcije Baracka i Michelle Obama

Apokaliptični triler koji je okupio svjetske zvijezde napokon na Netflixu

Film su producirali Barack i Michelle Obama.
Kultura / Film TV | 08. 12. 2023. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas na Netflix napokon stiže film kojeg smo jedva čekali – Leave the World Behind. Film je prepun zvijezda, ne samo ispred kamera, nego i iza.

Naime, film su producirali Barack i Michelle Obama.

Sa svojom Higher Ground produkcijskom kućom, Obame su zaslužni za Oscarom nagrađen dokumentarac American Factory te nominirani Crip Camp, a nedavno je izašao i biografski film Rustin o aktivistu za ljudska prava.

Prvi fiktivni film

Leave the World Behind bit će, stoga prvi fiktivni film kojeg će Obame producirati, piše Journal

Pod redateljskom palicom Sama Esmaila, poznatog po kreiranju serije Mr. Robot, Leave the World Behind apokaliptički je triler temeljen na istoimenom romanu Rumaana Alama, koji služi i kao jedan od producenata filma.

Video: Leave The World Behind | Official Trailer | Netflix

Film priča priču o dvije obitelji koje se bore za opstanak usred neobjašnjivog zamračenja koje ih je zadesilo.

Julia Roberts i Ethan Hawke glume supružnike koji iznajme luksuznu kuću za odmor sa svoje dvoje djece.

Njihov odmor iznenada je prekinut kada im se na vratima pojavi Mahershala Ali sa svojom kćeri koji sa sobom nosi vijest o misterioznom cyber napadu. Tvrdi kako je on vlasnik kuće te kako im je potrebno utočište.

Dvije obitelji moraju se suočiti s prijetećom katastrofom koja iz minute u minutu postaje sve strašnija, tjerajući ih da se pomire s time da se svijet urušava. U filmu se još pojavljuju i Kevin Bacon i Myha’la Herrod.

Velika imena

Prema redatelju Esmailu, Brack Obama bio je poprilično uključen u sami proces filma od početka.

Kako kaže, poslao mu je bilješke za scenarij i rekao kako mu nekoliko detalja nije baš na mjestu. I Barack i Michelle su mu sugerirali kako su neki od njegovih zapleta u filmu malo vjerojatni i previše mračni.

Obama je imao puno bilješki o likovima i o empatiji koju bismo trebali imati za njih. Kao veliki obožavatelj knjige, želio je napraviti dobar film.

Trailer koji je izašao prije mjesec dana povećao je uzbuđenosti oko iščekivanja filma.

Ne znamo kada smo zadnji put gledali velike zvijezde u nekom misterioznom znanstveno-fantastičnom filmu, ali sama činjenica da su u film uključeni Roberts, Hawke, Ali i Bacon obećava puno.

I Myha’lu Herrod smo imali prilike gledati u jednoj od epizoda nove sezone Black Mirrora u kojoj je briljirala te seriji Bodies Bodies Bodies.

Odavno nismo pogledali dobar film katastrofe, a Leave the World Behind izgleda da bi mogao nadmašiti svačija očekivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close