20 filmova u konkurenciji

Predstavljamo žiri 22. Mediteran Film Festivala

Žiri u ovom sastavu, među dvadeset filmova u konkurenciji, bira MFF Grand Prix 22. MFF-a i MFF Best Short 22. MFF-a.
Kultura / Film TV | 06. 08. 2021. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dafne Jemeršić, Srđan Šarenac i Tiha Gudac članovi su žirija 22. Mediteran Film Festivala u okviru dugometražnog dokumentarnog filma.

Dafne Jemeršić je glumica, nezavisna montažerka, scenaristica i redateljica. Radila je na mnogim međunarodno nagrađivanim kratkim i igranim filmovima te je režirala i montirala nekoliko TV emisija, serijala, trailera. Srđan Šarenac više od dvadeset godina bavi se režijom i pisanjem scenarija, a njegov film „Selo bez žena“ prikazan je na 65 filmskih festivala gdje je osvojio 14 nagrada. Tiha Gudac redateljica je, scenaristica i producentica. Za režiju novog dugometražnog dokumentarnog filma „Žica“ nagrađena je nagradom FIPRESCI.

Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Grand Prix 22. MFF-a.

U okviru kratkometražnog dokumentarnog filma članovi žirija su Vuk Perović, Aleta Rajič i Luke Grigg.

Foto: PR / Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Best Short 22. MFF-a.

Vuk Perović urednik je filmskog i serijskog programa na Radio Televiziji Crne Gore. Osnivač i umjetnički direktor Underhill Festa, međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma. Aleta Rajič scenografkinja je i animatorica čiji je drugi autorski film „Prirodni odabir“ u manje od godinu dana selektiran na preko 50 međunarodnih filmskih festivala te osvojio devet nagrada širom svijeta. Članica je organizacijskog tima neumskog Festivala animiranog filma NAFF. Luke Grigg redatelj je sa specijalizacijom za interpretativne digitalne medije i stvaranje filma sa društvenim utjecajem. Pokrenuo je svoju producentsku kuću - Circle 3.

Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Best Short 22. MFF-a.

Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, bit će održan od 25. do 28. kolovoza u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close