Serial Killer festival

'Područje bez signala' nagrađeno u Brnu

Premijerno prikazana na Hrvatskoj radioteleviziji u zimu 2021./2022., serija se temelji na istoimenom romanu Roberta Perišića.
Kultura / Film TV | 27. 09. 2022. u 13:16 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HRT-ova serija "Područje bez signala" Dalibora Matanića osvojila je posebno priznanje na nedavno završenom festivalu Serial Killer u češkom Brnu, gdje je prikazana u glavnom natjecateljskom programu uz još pet serija iz središnje i istočne Europe.

Svoj festivalski put ta HRT-ova serija počela je prije godinu dana u programu Međunarodna panorama na prestižnom festivalu Series Mania u francuskom Lilleu gdje je nagrađena za najbolju seriju, a osvojila je i Nagradu publike na 6. Seriencamp festivalu u Münchenu.

Serija je dosad osvojila i Srce Sarajeva za Najbolju dramsku seriju u regiji uz još četiri nagrade na Sarajevo Film Festivalu - za režiju, scenarij, glavnu mušku i sporednu žensku ulogu, podsjeća HAVC.

Premijerno prikazana na Hrvatskoj radioteleviziji u zimu 2021./2022., serija se temelji na istoimenom romanu Roberta Perišića.

Producentica je Ankica Jurić Tilić, a glumački ansambl predvode Rene Bitorajac, Krešimir Mikić, Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Izudin Bajrović, Lana Barić i Slavko Štimac.

Video: Područje bez signala - trailer

Priča je to o dvojici Zagrepčana koji dolaze u od sviju zaboravljen gradić s ciljem da ožive propalu tvornicu, kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se već odavno ne proizvodi.

Serija je nastala u produkciji zagrebačke Kinorame u partnerstvu sa slovenskom produkcijskom kućom Perfo, srpskom Sense Production i finskom Citizen Jane. Najvećim ju je dijelom financirala Hrvatska radiotelevizija.

Prava su unaprijed osigurali slovenski Voyo i Radiotelevizija Srbije. Razvoj su podržali Kreativna Europa i kHAVC oji je podršku dao ih kroz program poticaja, a projekt je u fazi razvoja bio predstavljen na međunarodnim sajmovima Cinelink Drama u Sarajevu i Series Mania u Parizu.

Kopirati
Drag cursor here to close