Objavljen trailer

Pet dana nakon smrti zloglasni serijski ubojica dobiva seriju na Netflixu

Sutcliffe je nadimak Jorkširski Trbosjek dobio po tome što je većinu žrtava ubio u engleskom Yorkshireu, a uspoređivali su ga s Jackom Trbosjekom
Kultura / Film TV | 18. 11. 2020. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Sutcliffe je prije manje od tjedan dana umro u bolnici

Netflix je objavio prvi trailer za svoju novu true crime seriju pod nazivom The Ripper.

Serija će se u četiri nastavka baviti zločinima serijskog ubojice Petera Sutcliffea, zloglasnog Jorkširskog Trbosjeka, koji je između 1975. i 1980. ubio 13 žena, a pokušao je ubiti još sedam, piše Index.

Sutcliffe je prije manje od tjedan dana umro u bolnici sa 74 godine, nakon što je odbio liječenje kad mu je dijagnosticiran koronavirus.

Iz Netflixa su otkrili da će se u seriji naći komentari istražitelja i novinara koji su se bavili ovim slučajem, ali i svjedočenje njegovih preživjelih žrtava, kao i članova obitelji ubijenih.

Serija će se na Netflixu naći od 16. prosinca, a potpisuje ju isti autorski tim koji je napravio Netflixov veliki true crime hit Don't F *** With Cats.

Video: The Ripper | Official Trailer

Sutcliffe je nadimak Jorkširski Trbosjek dobio po tome što je većinu žrtava ubio u engleskom Yorkshireu, a uspoređivali su ga s Jackom Trbosjekom jer je u početku ubijao i osakaćivao prostitutke. Kasnije je počeo ubijati i studentice, zbog čega je cijelim tim dijelom Velike Britanije zavladala panika.

Usprkos brojnim ubojstvima na relativno malom području te usprkos tome što je potraga za njim bila jedna od najvećih u britanskoj povijesti, policiji je trebalo pet godina da ga pronađe.

Zanimljivo je napomenuti da je policija u to vrijeme ispitala više od 250 tisuća ljudi, a samog Sutcliffea priveli su na ispitivanje čak devet puta.

Naposljetku je uhićen kad su ga uhvatili u ukradenom autu s mladom prostitutkom. Tijekom ispitivanja u policiji priznao je ubojstva, a kasnije je i sam izrazio čuđenje što je uspijevao tako dugo neometano ubijati.

"Bilo je pravo čudo što me nisu uhvatili ranije, imali su sve dokaze", rekao je jednom prilikom.

1981. osuđen je na doživotni zatvor, a umro je 13. studenog ove godine, nakon što je odbio liječenje od covida-19.

Kopirati
Drag cursor here to close