Zainteresirani?

Otvorene prijave za volontiranje na 30. Sarajevo Film Festivalu

Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovogodišnjeg, 30. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 16. do 23. kolovoza 2024.
Kultura / Film TV | 10. 05. 2024. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorene su prijave za volontiranje na 30. Sarajevo Film Festivalu, a online prijave se mogu popuniti na www.sff.ba do 10. lipnja 2024. godine.

Formular za prijave je na web stranici Sarajevo Film Festivala i na linku.

Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovogodišnjeg, 30. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 16. do 23. kolovoza 2024.

Prijave su otvorene i za volontere u Mostaru i Tuzli, gdje će se projekcije Sarajevo Film Festivala odvijati također od 16. do 23. kolovoza 2024.

Poziv za volontiranje je otvoren za sve u dobi od 15 godina i starije, s tim da maloljetne osobe (starosti od 15 do 18 godina) moraju imati pismenu saglasnost roditelja / staratelja. Prednost u aplikacijama će imati punoljetne osobe.

Poslovi tehničke pripreme Festivala, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja gostiju, rad u Festivalskom i Press centru, samo su neke od brojnih mogućnosti koje se nude volonterima. Uz pristup određenom broju projekcija, volonterima se pruža mogućnost timskog rada, usvajanja i razvijanja vještina i znanja, stjecanje praktičnog iskustva u organizaciji i realizaciji velikog kulturnog događaja.

Volonteri Sarajevo Film Festivala:

° Odgovorni su, profesionalni, pouzdani i predani u obavljanju zadataka,
° Točni u izvršavanju zadataka,
° Poštuju pravila, ciljeve i vrijednosti Sarajevo Film Festivala,
° Redovno prisustvuju edukativnim aktivnostima,
° Spremni su na komunikaciju i suradnju sa voditeljima volontera i Festivalskim timom.

Volonteri će nakon završenog Festivala dobiti potvrdu o volontiranju na Sarajevo Film Festivalu, koja im može koristiti kao dodatno priznanje pri budućem školovanju ili radu.

''Zajednički rad volontera iz nekoliko zemalja doprinosi posebnoj atmosferi i uspješnosti Sarajevo Film Festivala. Želimo im dobrodošlicu i uspješan rad na 30. Sarajevo Film Festivalu!'', poručili su organizatori.

Za sve dodatne informacije pišite na [email protected].

 

Kopirati
Drag cursor here to close