Prestižna nagrada

"Oppenheimer" prednjači među kandidatima - 13 nominacija za Oscara

Nominacije u pozorištu "Samuel Goldwyn" na Beverly Hillsu objavili su glumci Zazie Beetz i Jack Quaid.
Kultura / Film TV | 23. 01. 2024. u 23:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak su objavljene 96. nominacije za nagradu Oscar, a film "Oppenheimer" dominirao je u nominacijama u glavnim kategorijama, uključujući i oni za najbolji film, javlja Anadolija.

Osim za najbolji film, film Christophera Nolana nominiran je za 13 nagrada, uključujući kategorije redatelja, glumca, sporednog glumca i glumice i snimatelja.

Nominacije u pozorištu "Samuel Goldwyn" na Beverly Hillsu objavili su glumci Zazie Beetz i Jack Quaid.

Video: Oppenheimer

Nominacije su protekle uglavnom bez većih iznenađenja ako ne računamo da su kratkih rukava ostali neki od naizgled sigurnih nominenata, poput Leonarda DiCaprija ("Ubojice cvjetnog mjeseca") i Margot Robbie ("Barbie").

Ipak, ako su DiCaprio i Robbie nisu dobili nominaciju, njihovi filmovi i glumački kolege zato jesu. 

Podsjetimo, povijesna drama "Oppenheimer" dobila je i Zlatni globus za najbolji film. Preko 300 novinara, koji su glasali za najbolja filmska ostvarenja u prošloj godini, proglasilo je "Oppenheimer", priču o razvoju atomske bombe, najboljom dramom. Zvijezda "Oppenheimera" Cillian Murphy osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu J. Roberta Oppenheimera

U nominacijama se ističu i filmovi "Poor Things" i "Killers of the Flower Moon", s 11, odnosno deset nominacija, dok je ljetni blockbuster "Barbie" nominiran u osam kategorija.

Za najbolji film nominirani su "American Fiction", "Anatomy of a Fall", "Barbie", "The Holdovers", "Killers of the Flower Moon", "Maestro", "Oppenheimer", "Past Lives", "Poor Things" i "The Zone of Interest".

Ceremonija dodjele nagrada biće održana 10. ožujka u Dolby teatru u Holivudu, a prenos uživo bit će organiziran za više od 225 zemalja i teritorija.

Kopirati
Drag cursor here to close