Stvorena za kišni vikend

Nova serija već se uvrstila među najbolje svih vremena - Ima ocjenu 9,2

Shōgun je postao i najgledanija serija predstavljena na platformi Hulu, svrgnuvši s trona drugu sezonu serije The Bear.
Kultura / Film TV | 09. 03. 2024. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekako u sjeni prolazi uspjeh serije Shōgun, koja je od premijere 27. veljače postigla fantastičan uspjeh – s ocjenom od 9,2 na platformi IMDb uvrstila se među najbolje rangirane serije svih vremena!

9 milijuna pregleda

Premijerne epizode prikupile su 9 milijuna pregleda globalno na platformama Hulu, Disney+ i Star+ u prvih šest dana dostupnosti (pregled je pritom definiran kao ukupno vrijeme streama podijeljeno s vremenom izvođenja), piše Journal

Time je Shōgun postao i najgledanija serija predstavljena na platformi Hulu, svrgnuvši s trona drugu sezonu serije The Bear.

Starijim čitateljima, kao i dobrim poznavateljima prilika u svijetu televizije, ovo bi ime moglo biti dobro poznato.

Naime, originalna miniserija Shōgun prikazana je još 1980. godine, također je stekla sjajne recenzije (i ocjenu 8,2 na ranije spomenutom IMDb-u) te ostvarila tri nagrade Emmy. Čini se kako je nova verzija na dobrom putu da je nadmaši.

Prvi Englez u Japanu 

Obje serije temeljene su na istom književnom predlošku – djelu Shōgun britanskog autora Jamesa Clavella.

U svom najpoznatijem romanu oživio je brojne povijesne ličnosti iz 17. stoljeća te uvelike dramatizirao priču o prvom Englezu koji je doplovio do Japana, kreiravši lik Johna Blackthornea.

Serija koja nam dočarava borbu za moć gledatelje je osvojila fantastičnom produkcijom, kakve se ne bi po stidjeli ni razvikani blockbusteri.

Okarakterizirana je kao sveobuhvatni povijesni ep koji odiše političkim intrigama. Njegovu sjajnu glumačku ekipu predvode Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis i Anna Sawai.

Misterij, borba za prevlast, akrobacije praćene vizualnim efektima – sve su to sjajni razlozi zašto bi i vi sami trebali pogledati Shōgun, ali i razlog zašto je ovaj naslov postao instant hit.

Prva sezona sastavljena je od 10 epizoda, a posljednja će biti emitirana 23. travnja. Njezin naslovni video čeka vas u nastavku:

Video: Shōgun - Official Trailer | Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis, Anna Sawai | FX
Kopirati
Drag cursor here to close