John Travolta

Nizao je najveće filmske uspjehe i strašne tragedije u životu

Travolta se vjenčao s Kelly Preston 1991. godine, a u dugom i sretnom braku dobili su troje djece: Jetta, Elu i Benjamina. I onda su opet krenule tragedije. Najstarijeg sina Jetta izgubili su 2009. na obiteljskom odmoru na Bahamima.
Kultura / Film TV | 18. 02. 2024. u 22:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

John Travolta, američki filmski glumac, producent, plesač i pjevač, rođen je na današnji dan prije 70 godina, 18. veljače 1954. u Englewoodu, New Jersey.

Pozornost na sebe skrenuo je ulogom nadobudnog tinejdžera Vinnie Barborina u američkom sitcomu "Welcome back, Kotter" iz 1975. godine, ali tek pravu slavu stekao je samo dvije godine poslije, u filmu "Groznica subotnje večeri", zbog čije je glavne uloge zaradio prvu nominaciju za Oscara.

Nakon te uloge, Travolta se tijekom 80-ih pojavljivao u mnogim TV serijama i manjim TV ekranizacijama sve do 1989. godine ulogom u filmu "Gle tko to govori" s glumicom Kirstie Alley.

Travolta je 1994. godine zaradio nominaciju za Oscara u filmu Pakleni šund. 

Video:    0:11 / 3:17   Pulp Fiction - Dance Scene (HQ)

Bio je 29 godina u braku s glumicom Kelly Preston koja je preminula od raka dojke u srpnju 2020. g. Imali su troje djece, kćer Ellu i sinove Benjamina i Jetta.

Nažalost, život mu je priredio uistinu brojne nedaće. Na početku karijere bio je u vezi s glumicom Dianom Hyland, koja je bila 18 godina starija od njega.

U trenutku kad je Travolta snimao 'Groznicu subotnje večeri', glumici je dijagnosticiran rak dojke. Diana je podvrgnuta mastektomiji, no rak joj se proširio i samo tri mjeseca nakon dijagnoze je umrla.

I njegova majka Helen doznala je da ima rak dojke, ali mu je odlučila to zatajiti. Znala je kroz što je prošao s Dianom pa nije htjela da prolazi kroz to samo godinu i pol nakon smrti Diane.

Međutim, John je brzo saznao strašnu istinu 1978., a osam mjeseci kasnije iste godine njegova majka je umrla i ostavila ogromnu prazninu u njegovom životu.

Video: Olivia Newton John. John Travolta - GREASE

Glumicu Kelly Preston je upoznao na snimanju komedije 'The Experts', dok je ona bila u braku s glumcem Kevinom Gageom. Preston se udala za Gagea 1985., no dvije godine kasnije su se rastali.

Ubrzo je započela zajednički život s Georgeom Clooneyjem, s kojim je prekinula 1989. godine, a potom se zaručila za Charlieja Sheena. Ni to nije bilo dugog vijeka, a čim je čuo da je slobodna, John je dao sve od sebe da osvoji Kellyno srce.

Par se vjenčao 1991. godine, a u dugom i sretnom braku dobili su troje djece: Jetta, Elu i Benjamina. I onda su opet krenule tragedije. 

Video: Top 10 John Travolta Performances

Najstarijeg sina Jetta izgubili su 2009. na obiteljskom odmoru na Bahamima.

Jett je bolovao od Kawasakijeve bolesti i imao je napadaje, a Travolta i Preston više su puta okrivili 'razne kemikalije' za zdravstvene probleme s kojima se njihov sin borio.

Pronašli su ga u kupaonici, ozlijeđene glave, a liječnici su jedino mogli ustanoviti smrt.

"To je nešto najgore što mi se dogodilo u životu. Iskreno govoreći, nisam bio siguran da ću to preživjeti", priznao je kasnije slavni glumac. Tek nakon Jettove smrti otkriveno je i da je bio autist.

Kada je 2020. preminula Kelly, John je bio shrvan. Obećao je da do kraja života više neće imati niti jednu ženu.

Pratitelji često istaknu kako se, bez obzira na milijune koje je zaradio, nikad ne bi mijenjali za njegov život jer John ima najgori život na planeti. 

Video: Pulp Fiction's Funniest Moments
Kopirati
Drag cursor here to close