Ispitivanje korisničkih računa

Netflix testira stroži pristup dijeljenju lozinki među korisnicima

Velik je broj korisnika prijavio da ih je Netflix u zadnje vrijeme tražio da e-mailom ili SMS-om potvrde da su vlasnici računa.
Kultura / Film TV | 17. 03. 2021. u 10:44 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trajnome nastojanju da poveća broj pretplatnika, Netflix testira stroži pristup korisnicima koji dijele lozinke bilo kome izvan istog kućanstva. Velik je broj korisnika prijavio da ih je Netflix u zadnje vrijeme tražio da e-mailom ili SMS-om potvrde da su vlasnici računa.

Glasnogovornik tvrtke prošli je tjedan potvrdio CNN-u da je u tijeku strože ispitivanje korisničkih računa.

"Ako ne živite s vlasnikom ovog računa, morat ćete imati vlastiti račun da biste nastavili s gledanjem", piše u Netlifxovu upozorenju koje se pojavljuje pojedinim korisnicima. Zatim im se nudi opcija da e-mailom ili porukom prime verifikacijski kod kojim će dokazati da su stvarni vlasnici.

Koliki su razmjeri ove 'istrage' još nije poznato. Netflix često isprobava razne mogućnosti i sadržaje, ali ne primjenjuje sve.

Premda Netflix omogućuje stvaranje više profila na jednome računu, njih smiju koristiti samo članovi istog kućanstva.

No javna je tajna da brojni korisnici nastoje podijeliti troškove pretplate među više kućanstava.

Netflix, kojemu je u pandemiji porastao broj pretplatnika, i ranije je najavljivao da će prema tome biti stroži.

Trenutačno Netflix u svijetu ima preko 200 milijuna pretplatnika, od čega je gotovo 37 milijuna dobio tijekom 2020. godine. Nije poznato koliki udio korisnika "ilegalno" dijeli svoje pristupne podatke s prijateljima.

Kopirati
Drag cursor here to close