Kakav spoj

VIDEO | Najiščekivaniji film godine stigao u kina

Glume oskarovci i njegovi česti suradnici, Leonardo DiCaprio i Robert DeNiro, a možda najviše pažnje ovaj put dobiva glavna glumica Lily Gladstone.
Kultura / Film TV | 20. 10. 2023. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine napokon nam je stigao na veliko platno. Od danas u kinima možete pogledati film Killers of the Flower Moon.

To je vestern kultnog američkog redatelja Martina Scorsesea, kojeg nazivaju i najboljim živućim redateljem trenutno. Dugo su ga najavljivali, a zbog impresivne glumačke postave i Scorsesea, ne sumnjamo kako će kinodvorane biti prepune.

Misteriozna ubojstva 

Killers of the Flower Moon prati misteriozna ubojstva koja se događaju unutar indijanskog plemena Osage u Oklahomi 1920-ih godina.

Radnja je temeljena na istinitoj priči. Osage pleme je u to vrijeme postao najbogatiji narod jer je na njihovom teritoriju pronađena nafta zbog čega su ih mnogi iskorištavali zbog novca.

Video: Killers of the Flower Moon — Official Trailer

Slučaj tih ubojstava smatra se prvim velikim slučajem kojeg je istraživao FBI, koji je u to vrijeme bio tek osnovan. Ubojstva se smatraju i svojevrsnim genocidom nad stanovništvom američkih domorodaca.

Scorsese je u ovom filmu okupio impresivnu glumačku ekipu. Glume oskarovci i njegovi česti suradnici, Leonardo DiCaprio i Robert DeNiro, a možda najviše pažnje ovaj put dobiva glavna glumica Lily Gladstone.

Izvedba karijere?

Pridružuju im se još i Jesse Plemons, Brendan Fraser i John Lithgow. Ovo će biti sedmi put da Scorsese surađuje s DiCapriom, a deseti da surađuje s DeNirom, piše Journal

Film je svoju premijeru imao u Cannesu, uz mnoge ovacije, a kritičari su DiCaprijevu glumu nazvali izvedbom karijere. S trajanjem od 206 minuta, odnosno skoro tri i pol sata, Killers of the Flower Moon u pravom je Scorseseovom stilu.

Video: Killers of the Flower Moon | Official Trailer 2 (2023 Movie)

Redatelj je sad već poznat po filmovima od tri sata. U Cinestarima u Hrvatskoj film možete gledati s pauzom od 15 minuta, a u Zagrebu će u subotu biti prikazan i u Kinu Kinoteka.

Sigurni smo kako će kina tijekom prikazivanja ovog filma nalikovati Barbenheimer ludnici koja nas je zadesila ovo ljeto.

Kopirati
Drag cursor here to close