VIDEO

Jeste li čuli za najgledaniju američku seriju?

Glavna uloga povjerena je oskarovcu Kevinu Costneru, koji male ekrane dijeli s kolegama Lukeom Grimesom, Wesom Bentleyjem i Coleom Hauserom.
Kultura / Film TV | 16. 10. 2023. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosječno 11,5 milijuna gledatelja tjedno u SAD-u uspio je privući ovaj televizijski naslov, kojeg su spomenute brojke vinule na vrh ljestvice najgledanijih TV showova.

Riječ je o neo-Western dramskoj seriji Yellowstone, izvorno osmišljenoj za Paramount Network, koja prati obitelj Dutton – vlasnike najvećeg ranča u Montani poznatog upravo pod nazivom Yellowstone, prenosi Journal

Video: Ranch Hands & Bikers

Brojni sukobi 

Glavna uloga povjerena je oskarovcu Kevinu Costneru, koji male ekrane dijeli s kolegama Lukeom Grimesom, Wesom Bentleyjem i Coleom Hauserom. Svakako vrijedi istaknuti istaknutu i naslovnu žensku rolu Kelly Reilly, hvaljenu od strane brojnih televizijskih kritičara.

Radnja serije uvelike je pokretana brojnim sukobima koji se odvijaju zbog specifične geolokacije, odnosno smještaja duž zajedničkih granica ranča Yellowstone, velikog stočnog ranča, indijanskog rezervata Broken Rock, Nacionalnog parka Yellowstone i građevinskih poduzetnika.

Napeti obiteljski odnosi, političke inrige, žestoki obračuni… stavke su to kojih se ne bi posramile ni najpopularnije meksičke sapunice. Leži li u tome njezina privlačnost?

Popularnost serije Yellowstone pozitivno se odrazila i na prihode od turizma države Montana jer su mnogi gledatelji poželjeli i uživo svjedočiti ljepotama prikazanog krajolika.

Najgore kritike 

Serija Yellowstone premijerno je prikazana još 2018. godine, a zanimljivo je što njezina prva sezona danas ima najgore kritike. Ako je suditi prema recenzijama ostavljenima na relevantnim stranicama za ocjenjivanje televizijskog sadržaja, izgleda kako se kvaliteta serije s vremenom se poboljšala.

Autorski tim, predvođen scenaristom Taylorom Sheridanom, pronašao je ono nešto što gledatelje svakog tjedna iznova vuče pred male ekrane.

Ne čudi stoga što nosi i nadimak Dallas naših dana (aluzija na jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih dramska serija u povijesti).

Video: Best of John & Beth 

No, čini se kako će aktualna peta sezona biti i njezina posljednja. Iako većina serija prirodno završi nakon toliko sezona, otkazivanje Yellowstonea bio je šok.

Spekulacije su krenule još početkom ove godine, a razlog otkazivanja su nesuglasice između glavne zvijezde Costnera i kreatora Sheridana. Posljednje epizode pete sezone bi se na malim ekranima trebale pojaviti u studenom ove godine.

Popularnost serije rezultirala je i kreiranjem dvaju spin-off serijala – 1883 koji nam otkriva kako je obitelj Dutton uopće pristigla u Montanu te 1923 koji se fokusira na obitelji Dutton u vrijeme ekspanzije na Zapad, prohibicije i Velike depresije.

U tijeku je i razvoj još dva spin-off serijala. Prvi nosi naziv 6666 i odvija se u današnje vrijeme na ranču Four Sixes u Teksasu. A slijedi nam i četvrti spin-off pod nazivom 1944. Izgleda kako se obitelji Dutton ipak nećemo tako lako riješiti.

Kopirati
Drag cursor here to close