SFF

Mostarska publika prepoznaje napore domaće kinematografije

Do sada je u Mostaru prikazan film Danisa Tanovića "Deset u pola", "Otac" Floriana Zellera i debitantski film Panaha Panahija "Hvataj se ceste"...
Kultura / Film TV | 16. 08. 2021. u 11:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Program Sarajevo Film Festivala u Mostaru nastavlja se večerašnjom projekcijom filma Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida?". Film će biti prikazan na trgu Tržnog centra Plaza s početkom u 21.30 sati.

Do sada je u Mostaru prikazan film Danisa Tanovića "Deset u pola", "Otac" Floriana Zellera i debitantski film Panaha Panahija "Hvataj se ceste", a po riječima voditeljice programa SFF-a u Mostaru Ines Radić, projekcije u open air programu uglavnom su rasprodane, stoga je pozvala sve ljubitelje sedme umjetnosti da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice za preostale projekcije.

''Mi smo jako zadovoljni zainteresiranošću, posebice za domaće filmove. Publika prepoznaje domaću kinematografiju i koliko se domaći autori trude da s ograničenim sredstvima snime domaće filmove. Mostarska premijera filma Danisa Tanovića "Deset u pola" bila je rasprodana, a za sutrašnju projekciju ostalo je još samo nekoliko karata '', dodala je Radić.

Nakon "Quo Vadis, Aida?" u utorak je na programu "Deset u pola" Danisa Tanovića, a slijede filmovi "Jahači pravde" (srijeda, 18. kolovoza), Andersa Thomasa Jensena u kojem jednu od glavnih uloga tumači Mads Mikkelsen, dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.) te "Junak" (četvrtak, 19. kolovoza), novi film Asghara Farhadija, dobitnik Grand Prixa na ovogodišnjem festivalu u Cannesu.

U petak, 20. kolovoza, zadnjeg dana programa bit će prikazan film Dragana Bjelogrlića "Toma" o životu pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića.

Organizatori napominju kako će u slučaju kiše projekcije biti premještene u dvoranu Cineplexxa.

Kopirati
Drag cursor here to close