Serija ''Branilac''

Mostar kao filmski set - Snima se serija po slučajevima iz prakse mostarskog odvjetnika

Slučajevi govore o obiteljskim tragedijama. Uvjeren sam da će serija s ovim pričama izazvati veliko zanimanje gledatelja. To su posebni slučajevi u mojoj karijeri'', kazao je Muselimović.
Kultura / Film TV | 26. 04. 2024. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stari grad u Mostaru je u petak 26. travnja postao filmski set. Na lokaciji ispod Starog mosta snimali su se kadrovi serije ''Branilac'' koja u Srbiji obara rekorde gledanosti.

Naime, ekipa je u Mostar stigla kako bi snimili dvije epizode po slučajevima iz prakse uglednog mostarskog odvjetnika Josipa Muselimovića i po njegovoj knjizi ''Poštovani suci, zasto?''.

Glumac Ljubo Stevanović igra Josipa Muselimovića ''iz mlađih dana''.

Foto: Bljesak.info / Snima se serija po slučajevima iz prakse mostarskog odvjetnika Josipa Muselimovića

''Imam čast da Muselimovića upoznam u Mostaru i da tumačim njegov lik. Drago mi je što se serija snima upravo ovdje, iako boravimo u Mostaru samo jedan dan. Poslužilo nas je i vrijeme, nadam se da će i ove epizode biti sjajne'', rekao je glumac.

Srbijanska TV serija "Branilac" rađena je prema istinitim događajima opisanim u knjigama odvjetnika Olivera Injca "Velike advokatske obrane" i Filote File "Branio sam na smrt osuđene", kao i prema originalnim arhivskim predmetima odvjetnika Veljka Guberine i Tome File.

Serija RTS-a dočarava životne priče običnih ljudi koji su se našli u situacijama s kojima se nisu znali ili nisu mogli nositi.

Foto: Bljesak.info / Josip Muselimović

''Čuli su za moju knjigu i svidjelo im se nekoliko slučajeva, ali su odabrali dva. Slučajevi govore o obiteljskim tragedijama. Uvjeren sam da će serija s ovim pričama izazvati veliko zanimanje gledatelja. To su posebni slučajevi u mojoj karijeri i nikada se nije dogodilo da nešto s ovih prostora bude na ovakav način prihvaćeno i prezentirano'', rekao je u petak mostarski odvjetnik Josip Muselimović.

Dodao je i da se radi o slučajevima koji su se dogodili na početku njegove odvjetničke karijere.

''Tada je Mostar imao 15 nevjerojatno dobrih odvjetnika. To su bile moje mlade godine kad se trebali ili pokazati ili zatvoriti tašnu i ured'', izjavio je Muselimović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close