Jedan od najvećih skandala

Molbe princa Williama nisu uslišene: Stiže "najokrutnija" sezona serije "Kruna"

Peta sezona serije "Kruna" bit će najokrutnija za kraljevsku obitelj do sada, piše Daily Mail.
Kultura / Film TV | 04. 11. 2022. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petoj sezoni serije Kruna bit će rekreiran zloglasni intervju princeze Diane s Martinom Bashirom iz 1995. godine, iako je princ William zamolio da se zabrani njegovo prikazivanje.

Peta sezona serije "Kruna" bit će najokrutnija za kraljevsku obitelj do sada, piše Daily Mail.

Od detaljno rekonstruiranih privatnih razgovora, preko zamišljenih intimnih razgovora princa WIlliama s njegovom pokojnom majkom, do zloglasnog intervjua princeze Diana s Martinom Bashirom, sve nas to čeka u novoj sezoni serije koja je zadnjih godina zaludila svijet, prenosi Showbuzz.hr

Emotivno priopćenje 

Prošle godine princ William izdao je emotivno javno priopćenje u kojem je zamolio da Bashirov intervju, za koji sumnja da je utemeljen na prijevari, više nikada ne bude prikazan u javnosti , a izvori su kasnije potvrdili i da je pritom mislio i na njegovu upotrebu u dramske svrhe, no čini se da njegova molba nije doprla do autora "Krune".

Video: The Crown | Season 5 Official Trailer | Netflix

Dianin intervju s Bashirom emitiran je 1995. godine u BBC-jevoj emisiji Panorama, a princeza je na njega pristala kako bi razjasnila situaciju o njezinu braku s princom Charlesom za koji je priznala da je gotov.

"Pa, u braku nas je bilo troje što je poprilična gužva", jedna je od najšokantnijih rečenica koju je Diana izgovorila tijekom intervjua kojeg je u vrijeme emitiranja gledalo čak 23 milijuna ljudi.

Prošle godine pokrenuta je neovisna istraga kojoj je cilj utvrditi kako je Bashtr došao do intervjua, a zatražio ju je brat pokojne princeze Earl Spencer pod sumnjom da se radilo o prisluškivanju i zavaravanju.

Netočni opisi? 

William je i već ranije komentirao da su u seriji "Kruna" njegovi roditelji iskorišteni i prikazani u lažnom svjetlu zbog zarade".

Biografkinja kraljevske obitelji Penny Junor je predvidjela da će princ biti jako uzrujan zbog serije. Tvrdila je da je serija prepuna netočnih opisa događaja i osobnosti.

"To je najokrutniji, najnepravedniji i užasan prikaz gotovo svih njih", izjavila je za Times. Junor se posebno osvrnula na scenu u kojoj princu Charlesu njegov pokojni praujak Lord Mountbatten govori da je obitelj duboko razočarana njegovom vezom s Camillom tvrdeći da je "povijesno potpuno netočna".

Članovi i simpatizeri kraljevske obitelji već su se žalili i kako je prikaz starijih članova kraljevske obitelj, posebice novoproglašenog kralja Charlesa, nekadašnjeg princa od Walesa, u seriji je izrazito negativan i odbojan, a u novim epizodama u posebnom fokusu će se naći njegove ljubavne afere, kao i takozvani "tampongate" skandal u kojem je sudjelovala i njegova današnja supruga Camilla.

Nova sezona serije "Kruna" na streaming servis Netflix stiže 9. studenog, a objavljen je i službeni trailer.

Kopirati
Drag cursor here to close