Glumačka nada

Mladi Trebinjac osvaja pozornice i TV ekrane

Kultura / Film TV | 22. 01. 2024. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srna / Mitar Milićević

Mladi glumac iz Trebinja Mitar Milićević, student generacije na Fakultetu dramskih umjetnosti /FDU/ u Beogradu, u svijet glume ušao je slučajno, ali već osvaja pozornice i ekrane svojim izuzetnim talentom.

"Igram u prošloj, trenutnoj i idućoj sezoni serije 'Radio Mileva'. Pozajmljivao sam glas liku Rich u Disneyevom crtiću 'Ron’s Gone Wrong' koji je prikazivan u kinima. Igrao sam i u nekim spotovima i napisao par projekata sa scenarijima", rekao je Milićević za Srnu.

Najzabavniji projekt

On ističe da prelijepo iskustvo nosi iz svakog procesa u kome je sudjelovao, jer tek počinje i sve mu je novo i zanimljivo.

"Svakako mi je najzabavnije na setu 'Radio Mileve' jer mi je to najveći projekt u kojem sudjelujem", rekao je Milićević.

Video: Serija "Radio Mileva", 01. epizoda

On kaže da je u ovoj seriji snimao sa svim stalnim likovima, te da su svi izuzetno dragi, od organizatora, preko prijevoznika do glumaca.

"Najviše sam scena snimao s Branimirom Brstinom i nemam dovoljno riječi da opišem duhovitost, prijatnost i dovitljivost toga čovjeka", rekao je Milićević.

On kaže da nikada nije imao potrebu da se ugleda na nekoga, već crpi inspiraciju iz svakodnevnog života.

"Nastojim da danas budem barem za zrno bolji od sebe kakav sam bio jučer. To mi je nekako bila vodeća motivacija tijekom studija", istaknuo je Milićević.

Glumačke vode

Milićević za Srnu kaže da je glumom počeo da se bavi 2016. godine, kada ga je majka upisala u kazalište "Male stvari", a na FDU u Beogradu sam počeo studirati 2019. godine.

"Završio sam osnovne studije glume 2023. godine kao student generacije. Iste godine upisujem master glume koji trenutno studiram. Želja i zanimanje postoji još od prvog dana u kazalištu", kaže Milićević.

On kaže da trenutno glumi s kolegama barem jednom mjesečno svoju diplomsku predstavu "Beli marcipan" u "Teatru Vuk" i drugim kazalištima.

On kaže da bi ubuduće želio da ima više angažmana u svim sferama glume.

"Planiram da završim master studije glume i onda ću razmisliti da li da idem na više fakultetsko obrazovanje ili da nastavim samostalno da učim i da se unaprjeđujem", rekao je Milićević.

Kopirati
Drag cursor here to close