Bogatstvo

Margot Robbie će zaraditi nevjerojatnu cifru kao "Barbie"

Barbie je zaradila nevjerojatna 526.3 milijuna dolara na američkim kinoblagajnama otkako je prikazana prije mjesec dana, kao i 657.6 milijuna dolara na međunarodnim kinoblagajnama.
Kultura / Film TV | 15. 08. 2023. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Margot Robbie bogato je nagrađena za svoju glavnu ulogu Barbie. Zvijezda i producentica koja stoji iza najvećeg ljetnog hita trebala bi zaraditi otprilike 50 milijuna dolara, što u plaći, što u bonusima od zarade na kinoblagajnama, tvrde tri osobe koje su upoznate s njezinim ugovorom, prenosi Variety.

Redateljica i koscenaristica filma Barbie Greta Gerwig također će vjerojatno dobiti bonuse zbog iznimnog uspjeha filma. Barbie je zaradila nevjerojatna 526.3 milijuna dolara na američkim kinoblagajnama otkako je prikazana prije mjesec dana, kao i 657.6 milijuna dolara na međunarodnim kinoblagajnama.

To iznosi 1.18 milijardi dolara na globalnoj razini, a ta bi brojka trebala nastaviti rasti s obzirom na to da je Barbie još uvijek na vrhu ljestvice kinoblagajni. Film je imao drugu najveću zaradu u povijesti Warner Brosa, iza filma Harry Potter i darovi smrti - 2. dio. To je ujedno i film s najvećom zaradom ikad jedne redateljice, nadmašujući prethodnog rekordera Frozen II, koji je korežirala Jennifer Lee.

Osim što je oživjela popularnu dječju lutku, Robbie je i producirala film kroz svoju produkcijsku tvrtku LuckyChap Entertainment koju je osnovala 2014. sa svojim sadašnjim suprugom Tomom Ackerleyem i prijateljima Joseyjem McNamarom i Sophijom Kerr.

Video: Barbie | Main Trailer

Cilj tvrtke bio je prenijeti ženske priče na ekran i podržati žene kreatorice iza scene. Njezin popis projekata uključuje Promising Young Woman, koji je nominiran za Oscara, superherojski nastavak Birds of Prey i Netflixovu seriju Maid.

Robbie je nominirana za dvije nagrade Oscar za svoje izvedbe u filmovima I, Tonya i Bombshell. Prvi put je došla do izražaja u filmu Wolf of Wall Street Martina Scorsesea i postigla komercijalne hitove sa Suicide Squad i Once Upon a Time in Hollywood. Ali niti jedan od tih filmova nije se približio kinouspjehu kao Barbie, koja se polako pretvara u jedan od većih blockbustera u povijesti filma.

Kopirati
Drag cursor here to close